Grude Centar osvojio Ligu mjesnih zajednica

juventus rasizam sissoko, pogodak, liga mz, KUP BIH
...igrači su pobjedničke ekipe koja je osvojila LMZ Grude. Bez poraza, sve su utakmice dobro odigrali i sinoć zasluženo uzeli pehar pobjednika malonogometne lige. Pitanje pobjednika u finalu nije bilo neizvjesno, ali na kraju svi su bili pobjednici.

Završnu večer Lige mjesnih zajednica Općine Grude, pred velikim brojem gledatelja, otvorile su odličnim nastupom grudske mažoretkinje. Potom je uslijedila utakmica za 3. mjesto.

RUŽIĆI - POCRTE 2:2 (10:9)

Bolju uvertiru u finalni meč nismo mogli ni zamisliti. Utakmica između Ružića i Pocrta ponudila je sve što dobar nogomet može ponuditi. Cijelo vrijeme bilo je napeto i zanimljivo, a teško je izdvojiti bilo koju od ove dvije ekipe jer su obe zaslužile ovo 3. mjesto. Na koncu su ipak sretniji bili Ružićani, te su zahvaljujući obrani vratara Nikića osvojili 3. mjesto koje su dosad prikazanom igro i zaslužili.

U regularnom vremenu za Ružiće su zabili Drago Bandić i Ivan Pralas, a za Pocrte 2 je gola postigao Ivan Šimunović.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Šimunović - Pocrte


REVIJALNA UTAKMICA:

DRINOVCI - GRUDE 1:0

- U utakmici godišta 1996. i 1997. 'HNK Drinovci' su pod vodstvom trenera Werner Čuljka-Sane pobijedili 'HNK Grude' pod vodstvom trenera Mire Primorca rezultatom 1:0. Za Drinovce je gol postigao Mateo Erkapić
IGRAČ UTAKMICE: Ivan Pandžić-CD (HNK Drinovci)

FINALE:

GRUDE CENTAR - DRAGIĆINA 4:1

Nismo ulazili u arhivu i dublje analize, ali prema riječima ljubitelja nogometa u Grudama, teško se tko može sjetiti kad je MZ Grude imala pobjednika jednog ovakvog natjecanja. Sinoć se sve promjenilo i Grude su zasluženo dobile prvaka koji je tijekom cijelog natjecanja dokazao da je najbolji. Prošle godine im je malo falilo da odu do kraja, ali ove godine su otišli do kraja, sa stilom. Povratnik i jedan od najboljih grudskih malonogometaša Ivan Miloš-Ćuić je načeo Dragićku obranu, a nakon toga stiže ponajbolji igrač Lige Zoka Javornik i zabija 2 puta. Majstor malog nogometa u Grudama Dario Alpeza samo je potvrdio sigurnu pobjedu. Za Dragićinu ponovno je zabio najbolji grudski nogometaš Vinko Palac. Povjerenstvo Lige mu je dodjelilo pehar za najboljeg igrača i najboljeg strijelca, ali ono što najveće čini najvećima je želja za pobjedom i nezadovoljstvo porazom. Dokazao je da je klasa iznad, ali nije bio zadovoljan drugim mjestom i to ga čini najboljim. Kasnije se dugo slavilo i u Grudama i osobito u Dragićini, a jedno od najkolektivnijih sela 'gorilo je do zore' uz glazbu, piće i hranu.

POREDAK:

1. GRUDE CENTAR
2. DRAGIĆINA
3. RUŽIĆI
4. POCRTE

NAJBOLJI IGRAČ LIGE:
VINKO PALAC - DRAGIĆINA

NAJBOLJI STRIJELAC LIGE:
VINKO PALAC - DRAGIĆINA 7 GOLOVA

NAJBOLJI VRATAR LIGE:
JERKO ĆORLUKA - GRUDE CENTAR

boboska.com