Grčka – Hrvatska 2:0 (0:0)

bilic hrvatska vatreni, hrvtaska vatreni, kvalifikacije za ep, Hrvatska, Vatreni, Slaven Bilić, hajduk hrvatska vatreni, reprezentacija BIH, Hrvatska vatreni, Hrvatska, grčka, kvalifikacije za ep
GRČKA: Tzorvas, Torossidis, Papadopoulos, Papastathopoulos, Tziolis, Katsouranis, Karagounis, Zaradoukas, Salpingidis, Samaras, Gekas

HRVATSKA: Pletkosa, Strinić, Šimunić, Lovren, Ćorluka (Vida), Vukojević, Modrić, Kranjčar, Eduardo (Perišić), Jelavić (Kalinić), Mandžukić

U 3. minuti sudac je prekinuo utakmicu zbog bacanja petardi i baklji. Nakon toga letjele su stolice i baklje između grčkih i hrvatskih navijača, a u jednom trenutku Grci su bacili i molotovljev koktel prema hrvatskim navijačima. Prekid je trajao 7 minuta.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prijetnji ni sa jedne strane i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Grčka je prva zaprijetila u 48.minuti. Zaradoukas probija po lijevoj strani, odlično centrira u peterac na Gekasa koji s vrha peterca glavom puca točno u Pletikosu.

U 62. minuti Kalinić je povučen za dres u šesnaestercu Grčke, ali sudac je propustio dosuditi jedanaesterac.

Od 70. minute Grčka vodi preko Samarasa. Bio je prvi korner na utakmici za Grčku. Vukojević izbacuje u novi korner. Iz novog ubačaja Strinić prvo čisti s crte, lopta na kraju dolazi do Samarasa koji oštrim udarcem s vrha šesnaesterca pogađa donji desni kut Pletikose.

Zadnjih 15.minuta Hrvatska je igrala s igračem manje jer Kalinić nije mogao nastaviti nakon ozljede a izbornik je izvršio sve izmjene.

Na 2:0 povisio je Gekas također nakon kornera u 78.minuti.

Na kraju loša Grčka pobijedila katastrofalnu Hrvatsku.