FOTO/VIDEO  Gospodo iz NS BiH kada ste ukinuli zabranu odlaska navijača na gostujuće utakmice?

NS BIH, zabrana navijača, NS BIH, kazne
"Uvodi se zabrana organiziranog odlaska navijača klubova na gostujuće utakmice", stajalo je u odluci Odbora za hitnost Nogometnog saveza BiH uoči početka domaćih nogometnih natjecanja . Pojašnjeno je se da se zabrana odnosi na organizirane odlaske i posjete navijača kao i uporabu i isticanje navijačkih rekvizita gostujuće ekipe.

Ova zabrana prekršena je već u prvom kolu nastavka natjecanja kada su navijači Željezničara otišli na utakmicu u Bjeljinu. Fotografije sa te utakmice jasno pokazuju da su bili na toj utakmici, te da su istakli svoje navijačke rekvizite. Odbor za hitnost NS BiH ostao je gluh i nijem na ovo kršenje zabrane.

Nakon toga uslijedila je utakmica ¼ finala Kupa BiH u kome je Željezničar dočekao gradskog rivala Sarajevo. Već uoči same utakmice domaćini utakmice su istakli da oni očekuju gostujuće navijače riječima: Navijače Sarajeva očekujemo i pored zabrane organizovanog dolaska. Na sastancima s policijom i zaštitarskom agencijom dogovoreno je da će navijači Sarajeva biti smješteni na sjevernoj tribini''

Tako je i bilo na jučerašnjoj utakmici odigranoj na Grbavici. Navijači Sarajeva su bili na utakmici u prostoru određenom za gostujuće navijače i bodrili su svoj klub. Video prilog njihove bakljade jasno kaže što oni misle o zabrani koju je donio NS BiH.

Sarajevski mediji nakon svega se trude objasniti da derbi ne bi bio derbi da na njemu nema gostujućih navijača. To i jeste gola istina, jer utakmice se igraju prvenstveno zbog navijača, ali zbog svih klubova koji imaju sve navijače. Nažalost u našoj državi to izgleda nije slučaj.

Gospodo iz NS BiH što je s navijačima Zrinjskog, Borca, Čelika, Širokog, Veleža, i Slobode kojima je onemogućen i zabranjen odlazak na gostujuće utakmice svojih klubova?. Krajnje je vrijeme da objasnite što znači ova zabrana i na koga se odnosi, jer je očito da NS BiH nema iste aršine za sve klubove pod svojom ingerencijom.

HERCEGOVINA.info