FOTO/VIDEO  Gospodo iz Dinama, ovako to izgleda kada klub ima navijače!

BBB Dražanov dom

... je naslov jesenskog prvaka II. HMNL Sjever pobijedivši momčad Patriota 5:0 (2:0), piše sportski.net.hr.

KC Dražen Petrović u ponedjeljak na večer je svjedočio potresu od bar 6 stupnjeva Richterove ljestvice. Razlog? Navijanje Bad Blue Boysa koji su svojim glasovima i fanatičnošću odveli svoj Futsal Dinamo prema još jednoj pobjedi u II. HMNL Sjever, ovoga puta protiv Patriota 5:0 (2:0).

Dupkom ispunjena dvorana još je jednom pokazala kako to izgleda kada klub ima navijače koji ga bodri. Prema nekim procijenama, u dvorani je bilo oko 6 000 ljudi koji su došli pozdraviti jesenske prvake, i dati im snage za nove pobjede u budućnosti.

Što se tiče utakmice, od samoga početka to je bila jednosmjerna ulica za Patriot. Futsal Dinamo je od početka uzeo stvar u svoje ruke, i u 17. minuti golom Marka Pavlovića poveo s 1:0. Samo dvije minute poslije, Futsal Dinamo je poveo s 2:0 golom Ivana Zorića. Navijači su tada pali u trans. Razvile su se desetine velikih i malih zastava, koje su svojom vizualnošću činili poseban dekor ove utakmice. Vrijedi spomenuti kako je vodstvo grupe danima pozivalo sve navijače koji će prisustvovati ovom spektaklu, da dođu sa šalovima i zastavama, da svi zajedno naprave dekor za pamćenje.

I u drugom poluvremenu Boysi su svojim gromoglasnim navijanjem nastavili nositi svoje malonogometaše prema uspjehu. Nagrada je došla već u 36. minuti, kada Pavlović sa svojim drugim pogotkom nagovještava potpuni potop Patriota. Tako je i bilo. Do kraja utakmice u strijelce su se upisali još Franja i Pezelj. Nakon što je sudac označio kraj utakmice, počela je prava ludnica. Dvorana je doslovno ekslodirala od navijanja, sve je podsjećalo na neka davno zboravljena vremena, romantičarska vremena, kada je Dinamo živio sa svojim navijačima. Pjesma, skandiranje, ludnica, navijački kaos u dvorani... sve se miješalo, a kultno košarkaško zdanje je odzvanjalo možda i kao nikad prije.

"Ovo je fantastično. Bio sam prisutan na puno sportskih događaja ali ništa slično nisam doživio. Drago mi je da su nam nadležne institucije dopustile korištenje ove dvorane i da smo uspjeli napraviti spektakl kakav će se dugo pamtiti. Mišljenja sam kako smo organizacijski sve odradili gotovo savršeno, unatoč izrazito zahtjevnoj utakmici i broju gledatelja koji nije okupio niti jedan sportski događaj u gradu ove jeseni.", izjavio je predsjednik Futsal Dinama Juraj Fabijanić za službenu klupsku stranicu.

Bivši profesionalni nogometaš, sada igrač Futsal Dinama Antonio Franja također je prokomentirao slavlje protiv Patriota i nestvarnu atmosferu u dvorani.

"Zbog ovoga sam se počeo baviti sportom. Fantastična atmosfera, i jedino što mi trenutno prolazi glavom je da molim Boga da ovo netko ili nešto ne uništi jer ovo je savršenstvo. Toliko sam ponosan i sretan da sam se rodio u ovom gradu, da mogu igrati pred ovakvom publikom koja nas je nosila pjesmom od prve do zadnje minute."

Jedan od onih koji su ovakvo navijanje doživjeli tijekom svoje karijere bio je igrač pobjedničkog sastava Tomo Šokota:

"Cijela ekipa se polako navikava na ovakvu atmosferu jer je ona postala sve češća na našim utakmicama. Presretni smo što imamo ovakvu podršku iza sebe, što smo im na najbolji mogući način zahvalili na podršci koju su nam pružali cijelu polusezonu. Cilj smo ostvarili, gledamo prema naprijed i želimo se plasirati u prvu ligu. Uz ovakvu podršku i ovakve navijače samo nam je nebo granica."