GOŠK: Prema naprijed moramo biti odlučniji i konkretniji

Osim Slobode (2:1) i Čelika (2:0) prethodno su mrežu Lavova dva puta na gostovanju tresli samo nogometaši Širokog Brijega.
- Protiv Čelika je bilo nekih pomaka u igri, međutim, na igračima se pred kraj prvenstva osjeća i zasićenost. Mahir Karić i Saša Mus nisu bili u potpunosti spremni jer nisu trenirali radi ozljeda, evidentno nam dosta nedostaje i Danijel Ćulum. Sve to nam predstavlja veliki problem jer imamo praktički 12 igrača, govori trener GOŠK-a Milomir Odović.
I protiv Čelika su se Gabeljani solidno držali u prvom dijelu, da bi Čelikov igrač odluke Avdija Vršajević dva puta pogodio u nastavku. - Nismo bili dovoljno dobri za bolji rezultat. Čini mi se da smo se previše umorili u defenzivnim zadacima, a onda u situacijama kada smo imali šansu krenuti prema vratima protivnika, nismo to radili na najbolji način. Morali smo puno bolje, kvalitetnije i odlučnije. To je bio razlog poraza, smatra Odović.
Zeničani su, međutim, pokazali napredak spram starta u natjecanje i njima je ovo već treća pobjeda protiv Lavova ove sezone.
- S druge strane je bila ekipa Čelika koja se konsolidirala i s Dariom Purićem, Emirom Hadžićem, Avdijom Vršajevićem, koji igra odlično, te pojačanjem Dariom Damjanovićem, predstavljaju jaku momčad, pogotovo u veznom redu, prokomentirao je Odović.
Igrom ekipe je Odović mogao biti samo djelomice zadovoljan, većih promjena u napadačkoj fazi spram prethodnog ogleda u Tuzli nije bilo.
- Dijelom utakmice sam i zadovoljan jer nam nisu stvarali neke izrazite šanse kao drugim momčadima. Međutim, sve to nije bilo dovoljno, jer smo prema naprijed morali biti konkretniji i s više žara, odlučnosti i točnosti, smatra Odović.
U igri prema vratima protivnika GOŠK ni dosad nije imao previše konkretnog učinka, međutim, optimizam je pobuđivala činjenica da su stvarali dosta prilika.
- Kad smo protiv Čelika imali realne šanse doći do vrata, igrali smo brzopleto. Napadali smo s dovoljnim brojem igrača, ali je nedostajala kvaliteta u toj igri. Imali smo niz situacija gdje smo morali kvalitetnije odigrati. Stvorili smo dvije - tri šanse, a trebali smo puno više, napominje Odović.
Do zatvaranja jesenskog dijela prvenstva u utakmici s Veležom pred svojom publikom na stadionu Podavala pred igračima je čitav tjedan pripreme.
- Sada je važno da sagledam ono što smo napravili kontra Čelika i da ispravljamo stvari, zaključio je Milomir Odović.

Protiv Veleža učiniti sve za pobjedu

Jesenski dio prvenstva je zbog rasporeda bio teži za Gabeljane. Činjenica da su i u ovom trenutku iznad zone ispadanja zbog toga budi opravdan optimizam. U slučaju pobjede protiv Veleža u 15. kolu, u klubu bi imali mirnu stanku.
- Očekujem da će u zadnjoj utakmici jeseni do izražaja doći sportska drskost, potreba da jednostavno idemo do kraja i nametnemo se bez obzira što je Velež kvalitetna ekipa, koju ja dobro poznajem. Međutim, nemamo izbora, mi ćemo u toj utakmici sve učiniti kako bismo došli do pobjede. S osvojenih 17 bodova svi ciljevi bili bi ispunjeni, izjavio je Odović.

Dnevni list