GOŠK osvojio važna tri boda na svom terenu

NK GOŠK, FK Sloboda Tuzla, NK GOŠK, FK Igman Konjic
Po kišnom vremenu i mokrom terenu prvi u vodstvo dolaze igrači NK GOŠK-a u 14. minuti kada za vodstvo od 1:0 glavom pogađa Mirsad Ramić. GOŠK je u prvoj polovici prvog poluvremena bolju igru iz koje vrijedi istaknuti i pokušaj Šime Gržana iz slobodnog udarca u 19, minuti susreta ali lopta odlazi kraj gola. Od 23. minute gosti su podigli nivo svoje igre i u par navrata stvorili izgledne prilike za postizanje pogotka a najbliže tomu su bili u 35. minuti kada se Antoniju Vidoviću lopta odbila na 6-7 metara od gola a on tu odličnu priliku upropastio šutom preko okvira gola te se na poluvrijeme otišlo s prednošću GOŠK-a od minimalnih 1:0.

U nastavku smo vidjeli po dva pogotka u mreži GOŠK-a i Slobode. Ivan Baraban u 56. minuti poravnava rezultat na 1:1 ali već u narednom napadu Mirsad Ramić svojim drugim pogotkom na susretu opet dovodi Gabeljane u vodstvo 2:1. Već spomenuti Antonio Vidović koji je u 35. minuti upropastio odličnu priliku za poravnanje rezultata na 1:1, iskupio se u 73. minuti kada pogađa za poravnanje rezultata na 2:2. Ipak da sva tri boda ostanu u Gabeli pobrinu se Vedin Kulović svojim pogotkom u 82. minuti za konačnih 3:2 za GOŠK.

U početnom sastavu za NK GOŠK nastupili su: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Gržan, Đajić, Vukoja, Ramić te Vego.

U narednom kolu GOŠK gostuje kod ekipe FK Mladost Doboj-Kakanj.

Đaka city