GOŠK osigurao opstanak, Čelik samo čudo spašava ispadanja

zrinjski gošk
Važnost utakmice dovela je do toga da su oba tima igra sa dosta straha u prvom poluvremenu, prenosi sportsport.ba.

Igralo se žestoko i pregrubo u pojedinim trenucima. Imala su oba tima opasne napade, ali najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Čelik.

U 31. minuti utakmice Nikolić odlično prolazi po lijevoj strani, ubacuje loptu za Jurinu koji glavom pogađa prečku gola domaćeg tima.

Pokušao je nakon toga GOŠK sa pritiskom. Isić je iz dobre pozicije promašio loptu, imali su domaći još nekoliko solidnih pokušaja, ali ništa što bi posebno ugrozilo Dujkovića i na odmor se otišlo bez golova.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme GOŠK je poveo. Barić je fantastično ubacio sa desne strane, na pravom mjestu se nalazi Marko Mišić i pogađa za 1:0.

U 59. minuti GOŠK je mogao riješiti sve dileme oko pobjednika. Ponovo Barić ubacuje sa desne strane, a Ramić promašuje nemoguće glavom sa pet metara.

Čelik nije previše napravio u ovom meču. GOŠK je kontrolirao igru, bili su mnogo bolji tim i na kraju su uspjeli da sačuvaju pobjedu u ovom duelu, iako je Čelik imao dobru šansu preko Đelmića u 85. minuti da dođe do boda.

GOŠK je ovom pobjedom osigurao opstanak u Premijer ligi, dok Zeničanima u posljednja tri kola treba pravo čudo da prestignu tuzlansku Slobodu u posljednja tri kola, a razlika je čak osam bodova između ovih timova.

Treba istaći da je porazom Čelika opstanak definitivno osigurao i banjalučki Borac.

Liga za opstanak, 7. kolo:

GOŠK - Čelik 1:0 (Mišić 48′)

GOŠK: Kozić, Rodin, Isić, Mišić, Barić, Raguž, Zolj, Ramić, Vego, Mulahusejnović, Hasanović.

ČELIK: Dujković, Bevab, Šantić, Pandža, Jurina, Livančić, Karamatić, Okoli, Anđušić, Nikolić, Čelik.