GOŠK Gabela: Dizalice stigle, majstori se čekaju, dolazi novi trener i novi igrački kadar...

Čeka se početak radova na dogradnji tribina, koji ponešto kasne u odnosu na najave, kao i početak priprema koje su također odgođene s najavljenog 24. lipnja, a počele su jučer.

U ovomo trenutku pristašama ''lavova'' urgentnije djeluje građevinsko pitanje nego prvi prozivi momčadi koja je u odnosu na prošlu sezonu pretrpjela generalni remont. Oko stadiona okruženog kućama i najvećim breskvikom u ovom dijelu Europe, montira se građevinska oprema, a radovi prema najnovijim tvrdnjama čelnika kluba kreću danas.

Remont i ekipe i tribina
''Radit će se dan i noć, u tri smjene. Pokušat ćemo sve završiti u roku kraćem od 40 dana, kako nam je obećao izvođač. Optimist sam, ali za svaki slučaj imamo i alternativu, odigrati jednu ili dvije utakmice u Čitluku'' - podvlači agilni predsjednik GOŠK-ove uprave, Pero Pavlović.

Povjerenstvo za licenciranje je obišlo stadion. Obavijestili su klub koji su nedostaci i što sve treba otkloniti.

''Najveći problem su tribine, moramo ih ozidati, postaviti stolice, ogradu. Uglavnom je to to, 95% drugog je u redu uz manje popravke i dopune, ali tribine moramo završiti kako bi dobili licencu za igranje u Gabeli. Dosta je posla pa smo za svaki slučaj prijavili i teren u Čitluku, stadion Bare na kojem je Brotnjo već igralo europske utakmice. Voljni su nam izići u susret. Prije toga u kombinaciji je bio stadion u Širokom Brijegu, ali Čitluk je bliže Gabeli, Čapljini, Ljubuškom, Mostaru odakle je gro naših navijača. Procijenili smo da bi ako budemo morali igrati izvan Gabele, više gledatelja biti u Čitluku nego u Širokom Brijegu'' - kazao je Pavlović, kojeg čeka puno posla jer uz dovršetak stadiona premijerligaški pogon je skuplji. Treba pronaći i više sredstava za natjecanje.

''Novca uvijek fali, do sada smo se borili ubuduće ćemo još više. U Upravu smo uključili i nove ljude ima pomaka iako je teško naći sredstva, sve teže, ali se nadam da ćemo kao i obično odnekud izroniti nešto'' - kazao je Pavlović, a Dinamo je obećao sjedalice za stadion.

''Obećao i izvršio. Stolice su tu, pa će uskoro početi i njihovo postavljanje na izgrađeni dio tribine'' - kazao je predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović koji se potom osvrnuo i na igrački kadar.

Dolaze pojačanja
''Ostaje devet igrača od prošle sezone, moramo dovesti bar desetak kvalitetnih pojačanja. Blizu smo cilju. Kadar kojeg smo imali dobar je za Prvu ligu, ali za Premijer ligu morali smo angažirati najkvalitetnije igrače'' - ističe Pavlović.

Dakle, čelnike GOŠK-a problemi ne zbunjuju, iako radovi na tribinama još nisu počeli uvjereni su da će biti završeni do prve domaće utakmice, a Čitluk je samo alternativa za - ne daj Bože. Priliku a budu prvi klub iz mjesne zajednice u elitnom rangu i ne pomišljaju ispustiti.

Novi trener i novi igrački kadar za novu sezonu
Novi premijerligaš u novu sezonu ulazi s novim trenerom Darko Dražić, kao i brojnim novim igračima, GOŠK-u su do sad pristupili Damir Zlomislić (koji je jesenas s uspjehom nosio dres ''lavova''), Vlado Hrkać (Široki Brijeg, posudbe), Mirsad Šiljak, Armin Helvida (Travnik), Danijel Ćulum (Drina), Marko Prskalo (Špansko), Deđa Dudić (Varaždin), Amar Balalić (Velež, posudba). Kako ističu u GOŠK-u lista nije zaključena. Podsjećamo, od prošlogodišnjeg sastava ostali su, kapetan Zlatko Kojić, Mahir Karić, vratar Antonio Soldo, Ivan Raguž, Draženko Jurković, Vedad Šabanović, Tomislav Tomić, Nikola Brajković i Ivan Raič.

Inače, pravo iznenađenje je što se GOŠK i doskorašnji trener Damir Borovac nisu dogovorili isto tako pomalo neočekivan je i rastanak s nekim od nogometaša, primjerice Edvinom Šabotićem, pa i Davorom Markovićem. Ali i to je profesionalni nogomet - nema sentimentalnosti.

Dušan Musa | Večernji list