Goran Sablić: Pokazati karakter i uzvratiti pobjedom u prvenstvenom derbiju

NK Široki Brijeg - FC Ordabasy
NK Široki Brijeg - FC Ordabasy
... utakmice unutar samo sedam dana.

Željezničar je dobio "prvo poluvrijeme" u Kupu BiH, a slijedi prvenstveni okršaj u borbi za naslov jesenjeg prvaka. Upitan kakva se utakmica može očekivati u nedjelju, slična onoj odigranoj u četvrtak ili drugačiju, trener Goran Sablić kaže kako očekuje dosta sličnu utakmicu.

- Vjerujem da možemo bolje odigrati nego u Kupu, iako momcima nemam toga previše za zamjeriti u toj kup utakmici koja je mogla otići i na našu stranu. Imamo prostora za napredak, posebno po pitanju agresivnosti. Dobro smo sve izanalizirali i očekujem da ćemo izvući pouku iz tog poraza - kazao je Sablić uoči nedjeljnog derbija.

Na pitanje kako je prekid velike pobjedničke serije utjecao na igrače, Sablić kaže kako su već obavili razgovor s igračima te kako zaista nemaju razloga pognuti glave.

- Bitno je u nedjelju ući s punim srcem i dati sve od sebe, pokazati karakter, kao i popraviti reakciju u završnici naših akcija. Rezultat onda ne bi trebao izostati, iako imamo dosta problema s izostancima, od ranije Josipa Ćorića i Čabraje, sada još Bilobrka i Dine Ćorića, a upitni su nam i Matić i Marković - kazao je.

Upitan hoće li prioritet biti prije svega ostati neporaženi ili Široki zanima isključivo pobjeda na Pecari, Sablić je kazao kako kući uvijek žele pobijediti.

- Željezničar je iznimno kvalitetan rival, ali nas u nedjelju u derbiju zanimaju isključivo sva tri boda - zaključio je Sablić.

FENA