Goran Karačič: Zrinjski je život i više od toga

HŠK Zrinjski, Goran Karačić, Goran Karačić
...potpisao svoj prvi ugovor sa Plemićima i to je sasvim dobar razlog da porazgovaramo sa njim. Evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.info:

Obično svi žele postati napadači, a ti si postao vratar. Kako se to dogodilo?

A svi znamo kako to u većini slučajeva počinje. Bio sam u starijem društvu i uvijek kad bi se igralo nogometa su me stavljali na gol, i sa vremenom sam to zavolio. Počeo sam lagano trenirati i to je postala moja velika ljubav.

Potičeš iz sportske obitelji, i dva brata su izvrsni rukometaši koji su odavno izašli iz lokalnih okvira. Da li se u obitelji više priča o nogometu ili rukometu?

Da moja braća su postigla nešto nevjerovatno, oni su mi dali ljubav prema sportu, jer ni oni nisu kroz karijeru prolazili kroz med i mlijeko. Mnogo su znoja i krvi prolili da bi bili to što jesu, a u kući je kod nas stalna tema rukomet ipak ja majka i otac živimo za njih i svaka njihova pobijeda je i naša !

Ima li neka utakmica na kojoj si branio koja ti je posebno ostala u sjećanju?

Da naravno postoji to je bilo prosle godine na turniru u Međugorju u finalu protiv Rnk Splita branio sam maestralno tu utakmicu, ali smo ipak otišli na penale i tu sam odbranio odlučujući jedanesterac i uzeli smo trofej .

Za tebe su zanimanje pokazali neki poznati europski klubovi, nastupaš za selekcije reprezentacije BiH, pa da li si zadovoljan sa onim što si do sada postigao?

Da bilo je neki kontakta i išao sam na probu u talijansku Cataniu, ali se nismo uspijeli dogovoriti, ipak vijek postoji nada da će se dogoditi nešto u budućnosti. Da branio sam za U-17 selekciju BIH, i po mom mišljenju sam dobro to odradio. Sada sam dobio poziv U-19, izbornik je gospodin Toni Karačić veliki sutručnjak u nogometu.

Kome od trenera možeš biti zahvalan što si sada tu gdje jesi?

Svi su moji treneri zaslužni za moj napredak, ali samo bi jednog izdvojio, a to je gospodin Sejo Rebac trener Nk Mostar,  inače moga prvoga kluba. Taj me je čovijek uveo u u pravi nogomet, i uz njega sam prvi put stao na veliki gol, te mu se ovom prilikom puno zahvaljujem.

Evo potpisao si za HŠK Zrinjski. Kakvi su tvoji osjećaji?

Potpisao sam jučer profesionalni ugovor kao najmlađi igrač koji je to do sada dobio u klubu, i to mi je samo dodatni motiv da radim i da se borim još jače

Slijedi nastavak u omladinskoj ligi, može li Zrinjski doći do nekog od naslova?

Naravno da možemo, prošli smo teške pripreme i sigurno da ćemo jurišati na duplu krunu !

Što sada planiraš u nastavaku svoje karijere?

Za sada sam samo usmijeren Zrinjskom i reprezentaciji BiH, a kasnije bi se volio okušati  u inozemstvu.

Uz čestitke na potpisanom ugovoru ekipa našeg portala ti želi puno sreće u nastavku karijere, a da li za kraj imaš neku poruku našim čitateljima?

Ja se iskreno zahvaljujem vašem portalu što prati moje igre i mojih suigrača, i nadamo da ćemo to povijerenje opravdati. Veliki pozdrav svim čitateljima hercegovina.info i našim navijačima jer ZRINJSKI JE ŽIVOT I VIŠE OD TOGA !

HERCEGOVINA.info