Golom Beganovića Tuzla City do pobjede protiv Čelika

nogomet, NK Čelik, fk tuzla city

 U dosta slaboj nogometnoj predstavi, igrači Tuzla Cityja, u susretu 17. kola Premijer lige BiH, pobijedili su danas na stadionu Tušanj u Tuzli ekipu zeničkog Čelika rezultatom 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na utakmici u 31. minuti postigao je Dženis Beganović, na dodavanje s desna Ajdina Nukića. Precizan „prizeman“ udarac sa 16 metara napadača Tuzlaka završio je uz samu desnu stativu nemoćnog golmana Bojana Pavlovića.

Šef stručnog tima domaćih, Elvir Baljić, zbog ozlijeda nije mogao uvrstiti u sastav Voju Ubiparipa, Nemanju Zlatkovića, Saida Husejinovića, Borislava Terzića i Nevresa Fejzića. Pretkraj poluvremena ozlijedio se i Nermin Crnkić, pa je zamijenjen Belminom Mešinovićem, kao i Ajdin Nukić u 74. minuti, kada ga je zamijenio Budimir Šarčević.

Sve ovo itekako se odrazilo na igru Tuzlaka, ali na njihovu sreću igrači Čelika nisu pokazali puno želje da napadačkim akcijama pokušaju doći do povoljnog rezultata, pa tokom 90 minuta nisu u okvir gola domaćina uputili nijedan udarac.

Ekipa Tuzla Cityja od početka je imala inicijativu, bilo je i nekoliko poluprilika za gol, ali u cjelini, zasluženo su pobijedili u igri koja će brzo biti zaboravljena.

Pobjedom se ekipa iz Simin Hana s 30 bodova učvrstila u gornjem dijelu tablice, dok je Čelik ostao na 16 bodova i predstoji mu grčevita borba za bijeg iz zone ispadanja.