Gdje su nestali krvoločni huligani u Rusiji?

huligani
huligani

Prema riječima jednog od pripadnika najveće moskovske navijačke grupe huligani su morali obećati da neće sudjelovati u nasilju na stadionima i ulicama ruskih gradova, prenose britanski mediji. "Napravljen je ozbiljan posao. Ja osobno poznajem ljude koji su morali potpisati izjave da ne planiraju organizirati ni sudjelovati u bilo kakvim neredima tijekom prvenstva. Svi oni koji su imali moć i utjecaj organizirati velike nerede ili nešto slično tome su potpisali te dokumente", rekao je jedan od istaknutih navijača za britanski list Mirror.

Dodao je da se gotovo 90 posto ruskih huligana povuklo od početka prvenstva. Engleski huligani se još nisu oporavili od krvave tuče u Marseillesu tijekom Europskog prvenstva, u kojoj su ih ruski huligani pretukli. Englezi i danas govore o organiziranosti, pripremljenosti i borilačkim sposobnostima Rusa. "Djelovali su kao vojska. Gazili su nas i šutirali. Nosili su majice s likom Vladimira Putina. To nisu obični navijači, već grmalji pripremljeni za borbu. Taj incident je poljuljao samopouzdanje naših dečkiju. U ekipi imamo čovjeka koji je veteran u vojsci i on je rekao da ne želi ići u Rusiju jer je tamo strašnije nego na ratištu", ispričali su Englezi. Međutim, sudeći po dosadašnjim događanjima u Rusiji strah Britanaca je potpuno neosnovan. "Krvoločnih ruskih huligana" nema i utakmice protječu u savršenoj atmosferi.

Prema pisanjima medija na otoku to je tako zahvaljujući Vladimiru Putinu koji je čvrsto odlučio da neće dozvoliti da se u njegovoj Rusiji dogode horori koji su bili viđeni na ulicama Francuske. Prema nekim informacijama predsjednik Rusije je otišao tako daleko da je neke od najproblematičnijih huligana smjestio u neku vrstu kućnog pritvora dok traje prvenstvo, a da su drugi dragovoljno pristali da prvenstvo prate isključivo na televiziji. Jedan portal navodi da ruski nogometni navijači navodno imaju zaštitu Putina. Ruski predsjednik viđen je 2010. godine na groblju pored ožalošćenih navijača, nakon ubojstva navijača moskovskog Spartaka od strane migranata sa Sjevernog Kavkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

express.hr