Gavran: Zrinjski je bio bolji, brži, opasniji

Boris Gavran, Damir Džidić, NK Čelik, HŠK Zrinjski
Nogometaši Čelika negativno su iznenadili svoje navijače u prvoj utakmici na Bilinom polju u novoj sezoni Premijer lige.

Igrači Borisa Gavrana izgubili su od Zrinjskog sa 1:3 te nakon dva kola Zeničani na kontu nemaju niti boda i na dnu su tablice.

"Pobijedila je bolja, konkretnija, opasnija, brža ekipa. Zrinjski je odigrao odlično i sasvim zasluženo iz Zenice nosi puni plijen. Bili su sve ono što mi nismo bili", bio je prvi komentar šefa struke crveno-crnih Borisa Gavrana.

Mostarci su bolje otvorili utakmicu i već u šestoj minuti poveli preko najboljeg pojedinca susreta Damira Džidića koji je svladao golmana Adisa Nurkovića iz slobodnog udarca. Međutim, slavlje gostiju potrajalo je tek četiri minute kada je rezultat na početak vratio kapetan Čelika Emir Hadžić. Činilo se tada da će domaći iskoristiti momentum i do kraja prvog poluvremena doći do preokreta i vodstva, no izglednijih prilika pred oba gola nije bilo.

Pokušavao je Čelik i u nastavku sa otvorenijom igrom izvršiti pritisak na zadnju liniju Mostaraca, no ofanzivnija igra na kraju se osvetila u vidu dvije brze kontre Zrinjskog koju je odbrana Čelika zaustavila igranjem rukom u šesnaestercu, odnosno prekršajem na 18 metara od gola. Penal je realizirao Džidić svojim drugim golom u 84. minuti, dok je konačnih 1:3 postavio je Marin Ančić iz slobodnjaka u sudačkoj nadoknadi vremena:

"Naša želja bila je da rano povedemo, no dogodilo se suprotno. Srećom, brzo smo se uspjeli vratiti iz zaostatka, no nismo poslije toga mogli da izvršimo dodatni pritisak na zadnju liniju Zrinjskog. Pokušavali smo i u drugom poluvremenu da određenim izmjenama napravimo razliku, postavili se nešto ofanzivnije, svjesno riskirali i na kraju bili kažnjeni. Gosti su iz dvije brze kontre postigli dva pogotka i sasvim zasluženo pobijedili", kazao je šef struke tima iz Zenice. (S. R. OS)