Gabrić u dubokoj komi, konstatirane nove ozljede lica.

Stanje hrvatskog nogometnog reprezentativca Drage Gabrića, nakon teške prometne nesreće na autocesti između Dugopolja i Biska , nepromijenjeno je. I dalje je u stanju duboke kome, te je priključen na respiratore, doznaje Slobodna Dalmacija u splitskom Kliničkom bolničkom centru.

Uz teške ozljede glave - fraktura lubanje i nagnječenje mozga - stradale su mu kosti lica, te lijevo oko i očna jabučica. Nalazi se u Jedinici intezivnog liječenja.

Drago Gabrić (24), hrvatski je reprezentativac, bivši nogometaš Hajduka koji od 2009. godine igra u Turskoj. Iz Hajduka je prešao u Trabzon, a ove sezone član je kluba Ankaragücü, u koji je stigao na posudbu.

Gabrić je bio na popisu kandidata izbornika Slavena Bilića za utakmicu protiv Gruzije koja se igra 3. lipnja u Splitu.

Drago Gabrić vrlo je omiljen među prijateljima i suigračima, a svojim požrtvovnim, srčanim igrama u Hajduku zaslužio je i najveće priznanje od Torcide, nagradu Hajdučko srce, koju je dobio 2009. godine.

Potječe iz nogometne obitelji; otac Tonči legendarni je vratar Hajduka i bivši reprezentativac, a danas je trener u klubu.

- Strašno, što drugo mogu reći, nisam još svjestan što se dogodilo. Treba smoći snage biti strpljiv i vjerovati u najbolji mogući rasplet. Ne, ne znam gdje je odvezen automobil, kažu da je to hrpa lima, to policija zna. Vjerujmo u najbolje - u najtežem trenutku nastojao je biti priseban Tonči Gabrić, nastojeći utješiti svoga oca, djeda Dragu koji je glasno plakao.

Čim su doznali za nesreću u splitsku su bolnicu sinoć pristigli Goran Vučević, Aljoša Asanović, Nenad Pralija, dr. Jurica Rakić, Tomislav Erceg, Ante Miše, Vlatko Đolonga, direktor Hajduka Josip Grbić, Dean Računica, kondicijski trener Hajduka Marin Fradelić te Gabrićevi bliski prijatelji i suigrači Goran Sablić, Kaja Rogulj, Andrija Vuković, Nikola Kalinić, Mirko Žaja...