Fudbalski Savez RS istupa iz NS BiH!

NS BIH, Safet Sušić, NS BIH, KUP BIH, nogomet, NS BIH, raspad, NS BIH, tučnjava, FK Radnik, FK Željezničar, bh nogometna reprezentacija, igranje, Široki Brijeg, Mostar, nogometni savez BIH, Premijer liga BiH, snijeg, odgoda, NS BIH, kazne, bodovi, NS BIH, kazne, Premijer Liga BiH pregled, NS BIH, NK Široki Brijeg, FK Velež, premijer liga BIH natjecanje, NS BIH, kazne, eufa, Premijer Liga BiH pregled, nogomet

Fudbalski savez Republike Srpske istupiće iz zajedničke nogometne organizacije, a FIFA i UEFA će 12. rujna biti upoznate sa potezima koje namjerava da povuče savez iz RS nakon napada na srpskog člana Predsjedništva Bogdana Čeku!

Sagovornik lista Press iz FS RS potvrdio je da je istupanje iz zajedničkog saveza gotova stvar i da je pitanje samo kako to tehnički provesti. On, ipak, dodaje da u savezu postoji i struja koja nije za istupanje iz NS BiH, jer smatra da će to proizvesti nesagledive posljedice na koje niko više neće moći da utječe.

Član Predsjedništva NS BiH Bogdan Čeko još se oporavlja od povreda zadobijenih u Luksemburgu. Čeko je uvjeren da je napad na njega planiran. On dodaje da nema nikakvu dilemu da je upravo on bio meta napadača.

"Huligani su čekali mene i to nije bio nikakav napad na NS BiH, nego na mene osobno. Što se tiče daljih koraka, moj budući put biće onaj kojim će da ide i Republika Srpska", kaže Čeko.

"Dio ljudi u savezu želi da zadrži postojeće stanje, ali protiv njih nisu oni koji žele da prekinu cirkus i istupe iz NS BiH, već naprotiv, bošnjački dio NS BiH, većina reprezentativca i selektor, ali i bošnjački navijači, političari i mediji, koji na sve načine pokušavaju da dovedu do promjena u NS BiH. Cilj je da bude izabran jedan predsjednik, umjesto Predsjedništva. Oni pokušavaju da u nogometu realizuju ono što Bošnjaci žele da se desi i u državi BiH, a to je dominacija i nametanje rješenja", navodi Pressov sagovornik koji ističe da ostaje da se vidi kako će svjetska i evropska fudbalska organizacija reagirati na samu ideju o istupanju iz NS BiH.

"Činjenica je da je sve i jedan konstruktivan prijedlog, kompromis i dogovor krenuo upravo od nas, iz FS RS. Uskoro će biti održan i sastanak delegacije NS BiH i delegacije UEFA, koju će predvoditi Michel Platini, na kome će svi ovi problemi čelnicima UEFA biti predočeni iz prve ruke", kaže isti izvor.

Na sastanku sa predsjednikom UEFA Michelom Platinijem, koji će biti održan u ponedjeljak u Ateni, nazočiće i predstavnici FS RS, delegacija Nogometnog saveza BiH i Bogdan Čeko.