Frano Buhovac će pokušati nadmašiti i svoje sumještane Ankovića i Jelavića

Još je jedan nogometni dragulj iz Gabele krenuo stopama svojih slavnih sumještana i prethodnika Andrije Ankovića i Nikice Jelavića. Mladi i iznimno talentirani Frano Buhovac, dojučerašnji član GOŠK-a iz Gabele, prešao je u redove hrvatskog prvoligaša Lokomotive iz Zagreba čiji čelni ljudi imaju ozbiljne planove s ovim mladim hercegovcem koji je kao junior bio nastupio i za prvu ekiou GOŠK-a u prošloj sezoni nogometne Premijer lige BIH, piše vecernji.ba.

Tada ga je prepoznao i u "vatru gurnuo" trener Ivan Katalinić a prve dane u Lokomotivi radi s trenerom juniora Štefom Deverićem, legendom zagrebačkog Dinama. Imao je ovaj mladi gabeljanin i ponudu također hrvatskog prvoligaša Splita ali se ipak odlučio za Lokomotivu za koju kaže da će uskoro postati drugi najjači hrvatski klub, odmah iza Dinama. - Moram priznati da sam oduševljen prijamom i svemu što se radi u Lokomotivi jer baš želim uz dosta truda i jake treninge pokazati što mogu. Oduševljeni su time što imam najveću skočnost i skok igru pa je to dodatni motiv da se dokažem na terenu. Trenutno sam među juniorima ali očekujem i ulazak u prvu ekipu Lokomotive a želja je naravno i neki angažman u inozemstvu i nastup u hrvatskoj reprezentaciji - govori nam ovaj mladi igrač koji naravno ne može izbjeći očekivanja i usporedbe s Nikicom Jelavićem, njegovim gabeljaninom koji je u engleskom Evertonu ali je i član hrvatske reprezentacije.

Ukoliko ga posluži zdravlje i zaobiđu povrede posve je sigurno kako će mladi Frano Buhovac također proslaviti ime svoje Gabele ali i cijele južne Hercegovine. Otac Andrija posebno se zahvaljuje Srednjoj školi Čapljina zbog razumijevanja oko Franinog vanrednog školovanja.