FOTO  Franko Knez - hrabri borac i talent sa Šubićevca

Franko Knez

Ovaj mladi nogometaš prošao je sve kategorije u HNK Šibeniku, a krasi ga velika borbenost i požrtvovnost što su i prepoznali treneri u klubu. Najčešće igra na poziciji desnog beka, ali mu nisu strane pozicije stopera, krila ni zadnjeg veznog. Njegova obitelj vuče korijene iz BIH (mama je iz Mostara, tata iz Livna) te često dolazi u naše krajeve.

Juniori Šibenika trenutno se nalaze na 6.mjestu na tablici iako smatramo da imaju potencijala za puno više:

- Da trenutno se nalazimo na 6.mjestu. Krenuli smo odlično u sezonu, ali neki čimbenici na nisu išli na ruku - ozljede, kartoni, širina klupe i to je rezultiralo da padnemo na šestu poziciju. Ipak smatram da imamo potencijala što smo dokazali u nekim susretima s jačim protivnicima.

Njegove kvalitetne igre, a ponajviše borbenost i požrtvovnost pridonijele su da je priključen i drugoj ekipi seniora, te je u pripremnom razdoblju debitirao u prijateljskoj utakmici za prvi tim:

- Jako sam zadovoljan debijem za prvi tim, ušao sam zadnjih 25 minuta susreta. Imao sam laganu tremu, ali kada sam izišao na teren prepustio sam se igri. Tada za mene postoji samo nogomet!

I u toj pripremnoj utakmici pružio si dobru igru te si sudjelovao u akciji koja je rezultirala drugim pogotkom:

- Da, mogu biti zadovoljan sa svojom igrom u toj utakmici i ponosan sam što sam sudjelovao u akciji koja je rezultirala za 2:1. To će mi ostati u sjećanju.

Često dolaziš u Hercegovinu u posjetu rodbini, te si dobio poziv škole Zrinjskog da odradiš trening s njima:

- Kada sam došao u Zrinjski oduševila me ljubaznost te ekipe, a posebno način kako su me ti momci prihvatili. Trener Krešić ima odličnu metodu treninga i komunikaciju sa igračima i to je ostavilo pozitivan dojam na mene. Ovim putem želio bi se zahvaliti treneru Krešiću i momcima na svemu. I danas imam kontakt sa momcima, pratim njihove rezultate i sve članke o njima.

Prije par godina dijagnosticiran ti je dijabetes što je uzrokovalu kraću pauzu nakon koje si se vratio još jači i bolji. Odmah nakon stanke uslijedila je možda i najjača utakmica i to protiv prvaka Dinama gdje si pružio odličnu igru te si uspješno zaustavio trenutačne prvotimce zagrebačkog prvaka:

- Da, nakon stanke mjesec dana gdje sam neko vrijeme proveo u bolnici uslijedila je utakmica protiv Dinama gdje sam dao sve od sebe kao i do sada i to mi je dalo snagu da nastavim još bolje i jače raditi.

Tko ti predstavlja podršku u životu i nogometu?

- Najveća podrška u svemu mi je moja obitelj, pogotovo otac koji me često prati na utakmicama. Zatim tu su svi treneri koji su me trenirali - trener Šupe (koji me prvi posjetio u bolnici kada mi je dijagnosticiran diabetis i dao mi nadu da s tim mogu igrati nogomet), zatim treneri Petković, Godinić, Maretić , Lakić, Belamarić te kondicijski trener Baljkas. Ovim putem im se svima zahvaljujem!

Ipak tvoje igre nisu ostale nezapažene ni izvan granica Hrvatske. Dobio si poziv na probni trening iz Njemačke?

- Da, dobio sam poziv na probni trening iz Union Berlina gdje ću provesti nekoliko dana da upoznam rad i treninge u tom velikom klubu.

Kakvi su ti planovi i ambicije u budućnosti?

- Volio bi da svojim kvalitetnim radom postanem profesionalniji igrač zato dodatno radim na tehnici i eksplozivnosti te da mi se ostvari želja da zaigram u nekoj od liga petice.

HERCEGOVINA.info