Franjo Delić: Zrinjskom želim puno sreće u nastavku sezone

HŠK Zrinjski, Franjo Delić, FK Leotar

Kao takav otišao je na pripreme sa HŠK Zrinjski, ali na njegovu i žalost navijača nije imao mjesta među Plemićima. Evo što je o svemu tome kaže Franjo za naš portal. Kao prvo otkuda te u Leotaru, kako se odvijao taj transfer?

U Leotar sam stigo na poziv trenera i to nakon što me je Zrinjski prekrižio u svojim planovima.

Bio sa Zrinjskim na pripremama, i po mnogima si zaslužio i ostati, kako si doživio to kada si saznao da nisi u prvom planu?

Malo me pogodila reakcija kluba da ne zaslužujem mjesto u Zrinjskome, ali nakon toga pojavila se ponuda Leotara koju sam objeručke prihvatio.

 Evo već par puta ideš sa Zrinjskim na pripreme, uvijek si tu negdje oko igranja za Plemiće, pa što misliš o odabiru nogometaša koji ostaju u Zrinjskom?

Zrinjski ima dobar odabir nogometaša, te uz trenera kakav je Slaven Musa rezultati neće izostati. Govorim to iz osobnog iskustva jer me je Musa trenirao dvije sezone i ne sumnjam u njegov izbor.

Prošao si skoro cijele pripreme, znaš i kakvo je stanje u Premier ligi, pa što misliš koji su dometi Zrinjskog u nastavku prvenstva?

Mislim da Zrinjski  ima kvalitetu  za jedno od mjesta u  vrhu tablice Premijer lige BiH.

Sada si već nekoliko dana u Leotaru, kako se osjećaš u novoj momčadi.

U Leotaru se osjećam skoro kao kod kuće, poznavao sam par igrača od prije. Tu je Stojanović koji je bio član Zvezde, a poznajem i neku druge nogometaše sa kojima sam igrao mali nogomet.

 Misliš li da ćeš izboriti mjesto u početnoj postavi i kakve su ambicije tvog novog kluba?

Na meni je da radim i da izborim mjesto u prvoj momčadi Leotara, a ambicije kluba su da bude na kraju prvenstva među prvih pet-šest ekipa.

Već si dugi niz godina igrao za Branitelj i naravno bio standardan nogometaš. Možeš li povući neku paralelu između uvjeta treniranja i igranja u Branitelju i sada treniranja i igranja u Zrinjskom i Leotaru.

Treninzi su  slični samo što su treninzi Leotara i Zrinjskoga puno jačeg inteziteta. Što se tiče  kvalitete igrača u Premier ligi je puno veća kvaliteta u  odnosu na niži rang gdje igra Branitelj.

Branitelj si ostavio na čelu ljestvice, pa što misliš što mogu tvoji bivši suigrači u nastavku prvenstva i uopće imaju li snage za veći rang?

Branitelj dobro radi i već sada tu ima nogometaša koji bi bez problema mogli igrati u Premier ligi. Što se tiče plasmana u veći rang mislim da Branitelj ima snage i da zaslužuje da se natječe u Federalnoj ligi.

 Kakve su ti ambicije u nastavku karijere?

Sada sam u Leotaru i želim ostaviti što bolji dojam u proljetnom dijelu prvenstva,  a dalje šta mi Bog da.

Poruka za kraj, suigračima, navijačima Zrinsjkog koji su kako vidimo ipak bili za tvoj ostanak.

Hvala Ultrasima na podršci i neka nastave dalje bodriti Zrinjski ko što su to do sada radili, a igračima želim puno sreće u nastavku prvenstva i da ostvare što bolje rezultate.

hercegovina.info