Franjo Bulić – mladi nogometaš iz Čitluka

Kadeti Akademije Krpan & Babić napravili su veliku senzaciju u četvrtfinalu kadetskog kupa Hrvatske kada su izbacilii najbolju hrvatsku ekipu - Dinamo iz Zagreba. Nogometaši iz Akademije odigrali su odličnu utakmicu - hrabro, borbeno i na kraju su bili nagrađeni najvećim rezultatom u povijesti Akademije. Jedan od junaka te utakmice uz golmana Akademije bio je i mladi stoper Franjo Bulić iz Čitluka.  Evo što nam mladi nogometaš kaže o sebi.

Kada si počeo trenirati i koje sve si klubove prošao?

Nogomet sam počeo trenirat sa 7 godina u Međugorju. Nakon toga nastupao sam u mlađim kategorijama Neretve, Adriatica, Hajduka i trenutno nastupam za Akademiju Krpan & Babić.

Koji je trener najzaslužniji za tvoj nogometni razvoj?

Imao sam puno trenera pa ne mogu izdvojiti baš jednog, ali sigurno najvažniji su oni koji su me naučili prvim koracima, a to su Mario Tot i Mladen Pervan.

Kako ti je bilo u Hajduku?

U Hajduku mi je bilo odlično. Stekao sam puno dobrih prijatelja, a iz Hajduka sam otišao iz više razloga, a te razloge ne bih želio iznositi u javnost. Dobio sam ponudi RNK Splita koju sam odbio i odlučio sam se za Osijek.

Ove sezone prešao si u Akademiju Krpan & Babić iz Osijeka. Kakvi su uvijeti za rad u Akademiji?

Rad u akademiji je izvrstan, treninzi su čak i teži nego u Hajduku što je naravno odlično za nas ako želimo nešto postići. Imamo odlične uvijete.

Kadeti Krpan & Babić napravili su senzaciju izbacivši Dinamo - uz golmana bio si najbolji domaći igrač. Kako si zadovoljan utakmicom?

Da, izbacili smo Dinamo. Dinamo je ušao kao veliki favorit u utakmicu, ali mi smo se odličnom igrom i taktikom uspjeli oduprijeti što je izazvalo veliko oduševljenje kako u klubu tako i u cijelom gradu. Mislim da je ključ pobjede u tom da se nismo predavali do kraja iako smo igrali protiv jedne od najboljih kadetskih momčadi u Europi.

Slijedi polufinale protiv Lokomotive. Kakva su očekivanja?

Naravno nakon pobjede nad Dinamom dobili smo veliko samopouzdanje, vjerujemo u pobjedu i protiv Lokomotive tj. ulazak u finale kupa.

Svaki nogometaš ima svoj uzor. Tko je tvoj?

Uzor mi je Puyol. Jednoga dana volio bi igrati kao i on.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

U budućnosti bi volio otići u Bundesligu i svakako zaigrati za mlađe reprezentativne kategorije Hrvatske.

HERCEGOVINA.info