Frane Vitaić: Spreman sam odigrati još jednu sezonu, a onda mogu u trenere

HNK Cibalia, hnk osijek , HNK Cibalia, frane vitajić, HNK Cibalia, frane vitajić
Vitaić je, međutim, odradio dosadašnji tijek priprema i mogli bismo reći da je spreman za nove izazove u karijeri. Međutim, procurila je priča kako bi trebao prestati igrati nogomet, a da mu je Klub ponudio mjesto u Školi nogometa.

Kapetan tvrdi kako ta priča nije od jučer. Međutim, završetak karijere, što se njega tiče, neće se dogoditi ovo ljeto.

- Ta informacija je stara godinu dana, očito je netko nešto pobrkao. Pred početak prošle sezone naime, takvu sam ideju ja iznio, jer je bilo upitno hoću li uopće i dalje igrati. Upisao sam i trenersku školu pa je bilo logično da pokušam raditi u Cibaliji. No, trenutačno o tome ne razmišljam. Odrađujem pripreme kao i svi igrači. Dobro sam spreman i namjeravam odigrati još jednu sezonu. Bar su mi takvi trenutačni planovi.

Glavna prepreka Vitaiću je nepotpisan ugovor, ali još više neisplaćena dugovanja koja im je predsjednik obećao isplatiti prije nego što im ponudi nove ugovore. Je li se išta pokrenulo s mrtve točke po tom pitanju.

- Imamo zasad obećanje da bi tijekom ovog tjedna trebalo i to skinuti s dnevnog reda. U skladu s tim vjerojatno bi krenuli pregovori oko novih ugovora. Nadam se da će biti tako, jer je krajnje vrijeme da se dogodi. Igrači strpljivo treniraju i odrađuju svoj posao odlično.

Ovakva situacija zasigurno djeluje na igrače i vjerojatno je atmosfera zategnuta?

- Kada bi došli u svlačionicu vjerojatno ne bi povjerovali da je takva atmosfera, a s obzirom na sve što se oko igrača događa. Zaista je atmosfera odlična i obećavajuća. Teško se radi i ima dosta umora, ali to je i normalno u ovo vrijeme i zbog toga nitko ne kuka. Znamo da se moramo dobro pripremiti da bi u sljedećoj sezoni bolje izgledali nego u prošloj.

Nešto manje od dva tjedna ostalo je do početka sezone, nepoznanica je jako mnogo. Nedefinirani igrački kadar je najveći problem. Premda bi sastav koji je iznio prošlu sezonu mogao čak i ostati isti. Većina igrača iz prošle sezone redovno trenira.

- Ima nas dosta starih u momčadi, a isto tako došlo je dosta novih i nepoznatih igrača željnih afirmacije. Neki su se vratili, ali radilo se dosad zaista odlično i s te strane trebalo bi biti sve dobro. Drugo je pitanje uigravanje. Nismo imali pripremnih utakmica, ali i to će vremenom doći. Ima nas 15-16 koji smo već dvije sezone u Cibaliji i to je prednost u odnosu na prošlu sezonu, a prošli smo mnogo toga i na kraju pokazali da i možemo mnogo toga. Jako je važno kako ćemo startati u sezonu i hoćemo li upasti u kakvu negativnu rupu. Ako to izbjegnemo mislim da ćemo biti bolji nego prošle sezone - zaključio je Frane Vitaić.

Antun GRGIĆ / Glas Slavonije