FOTO  Frane Bitunjac – šibenski dijamant odlazi u Fiorentinu

Frane Bitunjac, HNK Šibenik, Fiorentina
Frane je započeo svoju nogometnu karijeru u NK Dinari iz Knina gdje su ubrzo prepoznali njegov talenat i prešao je u HNK Šibenik s kojim potpisuje stipendijski ugovor, te nedugo zatim postaje i član kadetske reprezentacije Hrvatske.

Kadeti Šibenika prošlu polusezonu nisu ostvarili dobre rezultate te su završili na pretposljednjem mjestu:

- Ova polusezona i nije bila pretjerano dobra što se tiče i rezultata i mojih igara. Nadam se da će druga polusezona biti uspješnija i za mene i za kadete.

Bio si član kadetske reprezentacije Hrvatske, nastupao si na svim turnirima i prijateljskim utakmicama. Ipak zbog nekih neobičnih odluka stručnog stožera nisi pozvan za kvalifikacije u kojima je Hrvatska totalno podbacila. Da li je ova generacija reprezentacije Hrvatske mogla i više postići?

- Prvo moram istaknuti da su nastupi za reprezentaciju nešto posebno, neopisivo - nema boljeg osjećaja nego kad predstavljaš svoju Domovinu. Sigurno da je reprezentacija mogla više, ima tu odličnih igrača i stvarno je šteta što smo ispali u kvalifikacijama. O odlukama stručnog stožera nebi htio govoriti ništa, oni su tako odlučili i to treba poštivati. Hrvatska je iznad svega.

Ipak tvoje odlične igre u prijašnjim reprezentativnim akcijama nisu ostale nezapažene i van granica Hrvatske gdje je mnogo inozemnih klubova iskazalo interes da te dovedu. Najkonkretniji je bio jedan od najvećih talijanskih klubova:

- Da, zapravo reprezentacija je imala važnu ulogu u mom životu. Radi nje sam i otišao u jedan od velikih klubova u Europi - Fiorentinu. Još zapravo i nisam svjestan u koliko veliki klub sam otišao. Jedva čekam da zaigram u novom klubu i samo mogu reći da mi se ostvario san.

U Fiorentini te čekaju dva hrvatska nogometaša, jedan od njih je i tvoj suigrač iz reprezentacije. Kako si zadovoljan s uvjetima u Fiorentini?

- Tako je, tamo je moj prijatelj i suigrač iz reprezentacije Dabro koji je tamo oko pola godine i on će mi pomoći da se što lakše i brže prilagodim. Uvjeti su vrhunski, nemam riječi kojima bi to opisao. Prezadovoljan sam.

Svoje nogometne uzore vidi u velikanima engleskog nogometa:

- Uzori su mi Lampard i Gerrard za koje smatram da su jedni od najboljih igrača na svijetu, a jako mi se sviđa njihov stil igranja.

Ostvario si veliki uspjeh u karijeri koji nije moguć bez ljudi oko tebe. Tko ti je najveća potpora u životu i kakve su ti ambicije u budućnosti?

- Najveća potpora mi je cijela moja obitelj i na tome sam im zahvalan. Nikad im se neću moći odužiti. Što se tiče ambicija, sigurno da su mi najveće ambicije da zaigram za prvi tim Fiorentine kao i da nastupam za A reprezentaciju Hrvatske.

HERCEGOVINA.info