Francuska-Hrvatska: 0:0

Ponovo nismo bili previše opasni u napadu, no zato se u velikom stilu u obranu vratio Josip Šimunić, najbolji igrač utakmice.

Slaven Bilić uredio se za dolazak na Saint-Denis, stadion na kojem je kao igrač nastupio u najvećoj utakmici karijere - polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. Obrijao je bradu koju je uredno njegovao mjesecima, očito su mu prenijeli pjesmu gnjevnih navijača na povratku iz Tbilisija koja je završavala stihom "pope, odlazi".

Benzemin promašaj

Dočekao ga je Laurent Blanc, veliki suparnik iz spomenute utakmice. Nije ubacio od prve minute Riberyja i Evru, kolovođe pobune u kampu francuske reprezentacije na posljednjem SP-u u JAR-u. Ribery je ušao u 60. minuti i izazvao koncert zvižduka. Doduše, može biti sretan da je uopće u kombinaciji. Francuzi su premijerno nastupili u novim dresovima, s mornarskim prugama, posebno dizajniranim u SAD-u.

Bilić se pak odlučio, očekivano, za Jelavića od prve minute umjesto Kalinića, u postavu se vratio i Joe Šimunić, kao i Danijel Pranjić. No, ne zadugo, u 24. minuti morao je izaći s terena zbog ozljede koja ga je mučila i večer ranije na treningu. Tako se opet na scenu vratio Strinić koji se nije proslavio u Tbilisiju, kao ni cijela postava, uostalom.

I ubrzo smo vidjeli prvu epizodu straha na lijevoj strani obrane, Nasri se našao potpuno sam u šesnaestercu, odigrao idealnu povratnu loptu za Karima Benzemu, a Realov centarfor pucao je u 39. minuti kao sivonja - nebu pod oblake.

U 42. minuti drama pred francuskim vratima, Perišić se izborio za udarac, a Lloris je krajnjim naporom spasio udarac. Prethodno je irski sudac jedan oštar prekršaj na Srni izvukao iz šesnaesterca, od slobodnog udarca nije bilo koristi.

Na poluvremenu je Bilić u svlačionici ostavio Runju kojeg je Malouda u prvom dijelu oštro zakačio, pa je Pletikosa upisao 82. nastup. A nije se vratio ni Strinić koji je tako na terenu proveo tek 20-ak minuta. Opet je iskazao nesigurnost, pa je ušao Rakitić koji je ubrzo zaprijetio. To je dovelo do promjena u koncepciji - Ćorluka je završio na lijevom boku.

Petrić se nije snašao

Nažalost, opet smo ostavili i ružnu navijačku sliku, početkom drugog dijela dvije su baklje završile uz teren.

U 68. minuti vratnica nas je spasila gola, Remy je odigrao slalom kroz našu obranu i opalio sa 16 metara, Pletikosa je ostao skamenjen. Veliku priliku imao je Petrić u 78. minuti, no vratar Lloris spasio je prije nego što se naš napadač stigao snaći pred vratima.

izvor: dalje.com