FOTO/VIDEO  Fran Karačić (22) mogao bi zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Fran Karačić ,  australski mediji
Igrač zagrebačke Lokomotive Fran Karačić (22) mogao bi zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ali ne u dresu Hrvatske već zemlje u koju nikad nije nogom stupio - Australije.

Kako javljaju australski mediji, Karačić se našao na preliminarnom popisu australskog izbornika Berta van Marwijka objavljenom u ponedjeljak. On ga vidi kao potencijalno rješenje za problematičnu ulogu desnog braniča, pozicije na kojoj su Socceroosi tanki. Karačić ima australsku putovnicu jer mu je otac ondje rođen, no nikad nije bio u Australiji.

'Iznimno sam ponosan na pozivu! Već sam otprije bio u kontaktu s ljudima iz australske reprezentacije, međutim zbog ozljede sam propustio posljednje okupljanje australske reprezentacije. Kada sam dobio poziv nisam dvojio ni minute. Dat ću sve od sebe kako bih se predstavio u najboljem izdanju izborniku van Marwijku i australskoj javnosti. Ovo je širi popis s 32 igrača, no uvjeren sam kako ću se naći na finalnom popisu putnika u Rusiju. San mi je igrati na svjetskom prvenstvu', rekao je Karačić za službenu stranicu NK Lokomotive.

Australija je u Rusiji u skupini C s Francuskom, Peruuom i Danskom. Uz Karačića, na popisu su još dvojica igrača hrvatskih korijena - Mile Jedinak i Tomi Jurić.

Karačić je za u-21 reprezentaciju odigrao osam utakmica i zabio dva gola. Prema Transfermarktu, vrijednost mu je 650.000 eura.