Foxi Kethevoama za 400 tisuća eura dolazi na Poljud

Fox Kethevoam
"Usmeni dogovor s Hajdukom je postignut. Ugovori se trenutno prevode, a sutra bi ih svi zajedno trebali potpisati. Ukoliko ne bude kakvih neočekivanih situacija, Foxi će vrlo skoro postati igrač splitskog kluba", rekao je predsjednik Pál Rózsa.

400 tisuća eura plus postotak od sljedeće prodaje

"Za Foxija smo dobili 400 tisuća eura odštete, međutim očekujemo da će se iznos povećati, jer nam pripada i određeni postotak od eventualne buduće prodaje igrača", dodao je.

Prisjetimo se, Foxi Kethevoama je 25-godišnji ofenzivni veznjak iz Srednjoafričke Republike. Visok je 172 centimetra, a Transfermarkt ga procjenjuje na 400 tisuća eura. 2006. je iz Afrike stigao u Mađarsku, a prvu je godinu bio u Diosgyoriju (23 utakmice, osam golova).

2006. godine stigao iz Afrike, igrao za Diosgyorij,Ujpest i Kecskemeti

Uslijedile su tri godine u Ujpestu (73 - 13), a proteklu sezonu igrao je Kecskemeti, s kojim je osvojio mađarski Kup nakon što su u finalu s 3:2 svladali Fehervar, a Foxi je zabio sva tri gola. Na tom dvoboju je i zapeo za oko skautima Hajduka, koji su na susret došli zbog Brazilca Alvesa, napadača Fehervara.

Ove sezone Foxi je posebno dobro igrao u dresu Kecskemetija. Odigrao je 33 utakmice u prvenstvu i Kupu, a zabio je 12 golova. Ono što je posebno impresivno, skupio je čak 14 asistencija, što ga stavlja uz bok s najkorisnijim i najkvalitetnijim igračima mađarske lige. Ukupno je u mađarskoj prvoj ligi i Kup susretima odigrao 136 utakmica, zabio je 33 gola i dodao 46 asistencija.

33 gola i 46 asistencija u 136 susreta u Mađarskoj

Interesantno, menadžerska agencija koja zastupa Foxija, Mondial Sport Management & Consulting sarl, također je zastupnik i Hajdukovaca Marija Maloče i Anasa Sharbinija, ali i velikih imena poput Edisona Cavanija iz Napolija.

Izvor: Index.hr