FOTO  Zrinjski se plasirao u 1/8 finala Kupa BiH

Bila je to utakmica puno drugačija od one subotnje kada su se isti protivnici sastali u Premier ligi BiH, pred isto tako malo gledatelja usprkos širom otvorenih kapija stadiona pod Bijelim Brijegom.

HŠK Zrinjski: Hadžić, Rizvanović, Ivanković, Džidić, M. Aničić, Stjepanović, Zadro, Sušić, Salčinović, Lendrić i Dragičević.

FK Budućnost: A. Lugavić, Bojić ( od 60. Osmanović), Čolić, Đerzić, Buro, Smajić, Slomić, Jahić, Kavazović ( od 58. Imamović), Pirić i Kovačević ( od 75. K. Lugavić)

 Od prve minute krenuli su Plemići agresivno prema vratima gostiju, i redali su se napadi koji su završavali udarcima pored vrata. Nakon tih početnih minuta zabilježili smo dvije odlične šanse Lendrića čije je udarce gostujući vratar ukrotio. Odmah zatim odličan prodor Sušića i udarac u vratnicu, a potom i pokušaj Salčinovića.

Pravo je čudo kako u tim trenucima gostujući vratar nije bio savladan, a na kraju je ostao nesavladan kada je sudac opravdano pokazao na bijelu točku nakon prekršaja nad Sušićem. Izvođač je bio kapetan Ivanković, ali lopta pogađa u stativu i odbija se u polje. Rezultat na kraju prvog dijela 0:0.

U drugi dio Plemići ulaze bez izmjena, a i gosti se pomalo bude. Tako su nogometaši iz Banovića uspjeli povesti nakon jednog kontra udara, vratar Hadžić bio je nemoćan. Nakon toga sasvim druga slika na terenu jer naši nogometaši kreću na sve ili ništa. Bilježimo dobre akcije Salčinovića i Zadre, ali bez promjene rezultata. Nakon toga dolazi i poravnanje kada Zadro vješto koristi grešku obrane gostiju i šalje loptu u mrežu.

Nakon poravnanja dolazi do izmjena u momčadi i igru prvo napušta Sušić koji je odigrao sjajnu partiju, a umjesto njega ulazi Selimović, a malo zatim Dragičević prepušta svoje mjesto Peharu i od tada igra Zrinsjkog sliči na onu iz najboljih dana. Pehar je asistent Lendriću za vodstvo 2:1, a treći za Zrinjski i svoj drugi danas postiže Lendrić na asistenciju Zadre.

Do kraja je moglo biti još golova, a vrijedi istaći pokušaj Lendrića i sjajan udarac Zadre koji silovito tuče u vratnicu. Utakmica je tako završila rezultatom 3:1 koji donosi Plemićima 1/8 finala Kupa BiH. Čestitke Draganu Periću i nogometašima na pobjedi, a još jednom vrijedi istaći slabu posjetu usprkos besplatnom ulazu. Ultrasi i danas uz svoje ljubimce istim žarom i kada su gubili, kao i kada smo vodili 3:1. U par navrata skandirano je i ime sada već bivšeg trenera Dragana Jovića.

zrinjski.info