FOTO  Zrinjski - Čelik 2:0

Oko 1500 navijača došlo je da vidi utakmicu četvrtfinala nogometnog kupa BIH u kome su se sastali Zrinjski i Čelik.

HŠK Zrinjski: Hadžić, Pehar, Džidić, Aničić, Grabus, Ivanković (Zovko 77'), Stjepanović, Salčinović, Zadro, Selimović (Đurić 69') i Lendrić (Dragičević 74'). Trener: Marijan Bloudek.

Žuti kartoni: 29' Stjepanović, 44' Pehar, 59' Zadro, 63' Grabus, 82' Đurić

NK Čelik: Bilobrk, Brković, Sadiković (Arnaut 80'), Čović, Jusić, Duro, Purić, Kapetan, Adilović (Obuća 72'), Jamak (Zahirović 33'), Džafić. Trener: Abdulah Ibraković.

Žuti kartoni: 33' Purić i Adilović, 68'Čović, 73' Zahirović,

Crveni karton: 60' Abdulah Ibraković.

Zrinjski je na početku susreta krenuo agresivno da što prija postigne pogodak.

7' Lendrić 1:0

Raposloženi Ivanković je dobio loptu od Salčinovića na lijevoj strani u preciznom prizemnom loptom pronašao Lendrića koji postiže pogodak za 1:0. Nakon vodstva, Zrinjski nastavlja sa dobrom igrom prvenstveno Ivankovića i oporavljenog Selimovića. U 10. minuti Grabus oštro centrira ali Bilobrk hvata loptu.

Budi se i Čelik u 13. minuti, dobra dubinska lopta za Kapetana ali Hadžić pravovremeno istrčava i otkljanja opasnost. Kapetan je ponovno šutirao u 17. minuti ali pokraj gola. U 23. minuti Džafić je sve dobro napravio po lijevoj strani , ubacio u pet metara ali opet Hadžić otklanja opasnost.

25' Salčinović 2:0

U 25. minuti po desnoj strani sve je dobro napravio Selimović koji ubacuje prizemnu loptu koja dolazi do Salčinovića koji je primiruje i šutira neobranjivo za vodstvo od 2:0. Samo dvije minute poslije raspoloženi Ivanković je probio po lijevoj strani i gurnuo Zadru u priliku iz koje je teže bilo promašiti nego zabiti ali Zadro šutira ravno u golmana.

Trener Ibraković već mijenja u 33. minuti, iz igre izlazi Jamak a ulazi Zahirović. Prvu pravu priliku Čelik je propustio u 45. minuti kada je iz slobodnog udarca šutirao Adilović, lopta pogađa prečku i odbija se na nogu Kapetana koji se obrukao i šutirao u već savladanog Hadžića. Na poluvrijeme se otišlo sa zasluženim vodstvom Zrinjskog od 2:0.

U nastavku susreta igra je ipak splasnula, Zrinjski je nakon dobrog prvog poluvremena prepustio igru gostima u drugom i čekao svoje prilike iz kontre.

U 51. minuti Ivanković je pokušao šutom sa 20 metara, ali golman gostiju dobro brani. U 60. minuti trener gostiju Ibraković je isključen zbog prigovra.

Tek u 82. minuti bilježimo ozbiljniju priliku Čelika kada je dobro glavom šutirao Obuća ali lopta odlazi pokraj gola. Sudac Dragan Skakić je podijelio 9 žutih kartona i jedan crveni na ovom susretu.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Plemića koji se mogu nadati izlasku iz krize kada je riječ Premijer ligi.

Ozljeđeni Sadiković koji je kod gostiju radi ozljede napustio igru je kako doznajemo zadobio frakturu nosne kosti.

U drugom susretu Sarajevo i Široki su remizirali na Koševu rezultatom 2:2