FOTO/VIDEO: Hercegovci brojni u Splitu: Ispred Poljuda pjesma, bubnjevi, veselje...

Hrvatska, Mađarska, navijači, Hercegovci, Split, Poljud

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20:45 minuta u Splitu na Poljudu dočekuje reprezentaciju Mađarske. Pokušati će večeras izabranici Zlatka Dalića uzvratiti za poraz Mađarskoj koji su dožvjeli u ovim kvalifikacijama i upisati trinaesti bod na tablici grupe E.

Već od ranog jutra brojni navijači iz svih krajeva pristižu u Split kako bi pružili podršku Vatrenima na putu ka Europskom prvenstvu.

O ljubavi Hrvatske nogometne reprezentacije i Hercegovine ne treba puno ni trošiti riječi. Kako smo sinoć i pisali brojne zastave iz Hercegovine već su okačene na ogradu istočne tribine Poljuda, a od ranoga jutra automobili okićeni zastavama i šalovima iz svih djelova Hercegovine krenuli su ka Splitu.

Porazgovarali smo s nekima od njih i upitali kako su došli do ulaznica koje su ovih dana bile dragocjene.

Hrvatska,Mađarska,navijači,Hercegovci,Split,Poljud

-Ulaznice smo nabavili kroz udrugu Uvijek Vjerni koje smo i sami članovi već duži period, tako da smo karte imali već prvi dan prodaje, kaže Antonio Sivrić jedan od navijača za Hercegovina.info.

Kakvu atmosferu očekujete?

-Glede atmosfere ne sumnjamo da će biti i iznad očekivanja jer Split se uvijek pokazao kao utvrda reprezentacije mada je zadnjih godina bilo nekih problema. Split je blizu većem djelu navijača iz BiH i onima s juga Hrvatske, tako da se velik broj navijača očekuje iz tih djelova zbog male udaljenosti, govori nam Franko iz Međugorja.

Kažu nam i kako bi željeli da zbog blizine reprezentacija češće igra svoje utakmice u Splitu.

-Split je sportski grad i naravno da se treba češće igrati u Splitu jer on to i zaslužuje, uz dužno postovanje ostalim gradovima. Naša ekipa se zadnjih par dana priprema za utakmicu i možemo reći da ce atmosfera biti odlična i da će naši navijači voditi Hrvatsku do pobjede, kažu veseli navijači iz Hercegovine.

Mali Daniel iz Bijakovića ponosno pokazuje svoju ulaznicu za utakmicu koja će mu zasigurno zauvijek ostati u sjećanju, a naročito jer je došao s cijelom obitelji bodriti Hrvatsku.

Hrvatska,Mađarska,navijači,Hercegovci,Split,Poljud

Pred Poljudom u bubnjevi, narodne nošnje, pjesma, radost i veselje. Sve sluti na veliki spektakl koji Split čeka još tamo od kraja 90-ih.

Hrvatska,Mađarska,navijači,Hercegovci,Split,Poljud

Hrvatska,Mađarska,navijači,Hercegovci,Split,Poljud

Hrvatska,Mađarska,navijači,Hercegovci,Split,Poljud

Hrvatska,Mađarska,navijači,Hercegovci,Split,Poljud