FOTO  Velež - Željezničar 1:3

FK Velež, FK Željezničar, Premijer liga BiH, Velež

Po iznimno teškom vremenu na stadionu u Vrapčićima se skupilo oko 250 gledatelja. Mokar i težak teren je svakako bio prepreka za bolji nogomet.

Obje momčadi su istrčale u sljedećim sastavima na teren:

FK Velež: Borić, Memić, Šljakić, Kazazić, Kajtaz, Zaimović, Kodro, Velagić, Ivetić, Okić. Trener: Demir Hotić.

FK Željezničar: Šehić, Ćulum, Popović, Zeba, Mešić,Marković, Savić, svraka, Kerla, Stanić, Čolić. Trener: Amar Osim.

Sami početak utakmice je pripao Veležu koji je krenuo agresivno po teškom terenu da što prija dođe do željenog vodstva. U 9. minuti Velagić sam izlazi ispred Šehića ali sudac svira opsajd. Već u 10. minuti je požutio gostujući igrač Ćulum, da bi 3 minute kasnije požutio kapetan Veleža Zaimović.

1:0 Velagić

Igrala se 15. minuta kada je Velagić nakon izvedenog kornera primio loptu na nekih 16 metara, šutirao a lopta se odbila od gostujućih igrača i prevarila vratara gostiju Šehića. Velež je do 20. minute kontrolirao igru ali većih nije prilika bilo. U 26 minuti prvi ozbiljniji centaršut gostiju, Zeba je ubacio sa lijeve strane ali Borić je pravovremen. U nastavku za domaće je pokušao Okić ali je za malo neprecizan.

1:1 Zeba

Igrala se 28 minuta kada je nakon jednog soloprodora Stanić srušen u 16 metara, sudac Robert Zrilić je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač za 1:1 bio je Zajko Zeba. Dodaća publika i domaći igrači su negodovali nakon dosuđenog penala tako da je sudac Zrilić podjelio još nekoliko žutih kartona, najprije Velagiću pa onda Kazaziću. U nastavku utakmice, igrači Veleža se nisu nikako mogli pomiriti sa dosuđenim penalom smatrajući da su pokradeni od strane glavnog suca Zrilića pa je utakmica obilovala grubim startovima.

U nastavku je Velež pokušao najprije u 33. minuti preko Okića pa onda u 36. minuti preko Kodre ali rezultat se nije mijenjao. Igrala se 37. minuta kada je nakon jednog oštrog starta Kazazića nad Svrakom i međusobnog udaranja sudac Zrilić obojici pokazao crveni karton.

Susret su obilježila 3 crvena kartona i gruba igra sa obje strane gdje je glavni sudac Robert Zrilić imao pune ruke posla.

Novi žuti karton u 43. minuti je zbog grube igre dobio Marković. Sudac je u nastavku produžio poluvrijeme za 5 minuta ali se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1.

Prvo poluvrijeme: Velež - Željezničar 1:1

U drugo poluvrijeme Velež ulazi ponovno odlučnije da postigne pogodak pa tako u 53. minuti Kodro je glavom za malo kratak. U 58. minuti Zaimović je šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara ali Šehić brani. Željezničar u tim trenucima je čekao svoje prilike iz kontre pa je tako zaprijetio u 62. minuti preko Zebe koji je za malo neprecizan.

1:2 Čolić

igrala se 66. minuta kada je Čolić nakon jednog kornera Željezničara došao do lopte i preciznim šutom svladao domaće vratara Borića za vodstvo od 1:2. Velež u tim trenucima gubi sve konce igre pa je tako Zaimović drugi put požutio i sudac Zrilić mu je pokazao novi crveni karton. U 73. minuti u jednoj gužvi u 16 metara Željezničara, domaći su tražili penal ali sudac Zrilić je samo odmahnuo rukom.

Amar Osim: Neznam zašto se Velež tako napalio protiv nas a to nije napravio protiv kurčeve Zvijezde koja ih je ovdje svladala sa 4:1U 71 minuti izmjena kod domaćih, iz igre izlazi Duraković a ulazi Ar. Škaljić. U 74 minuti je mijenjao i Osim, iz igre je izašao Zeba a ušao Višća. Igrala se 80. minuta kada očigledan penal za goste nije svirao sudac Zrilić. Minut poslije mijenja i Hotić, iz igre izlazi Memić a ulazi stupac. U 87. minuti ponovno je mijenjao Hotić iz igre je izašao Ivetić a ušao Ćemalović.

1:3 Višća

Igrala se 88. minuta kada je nakon jedne dobre akcije Željezničara pogriješio domaći vratar a Višća šutirao za konačnih 1:3. Velež sa 9 igrača na terenu do kraja susreta nije mogao ozbiljnije zaprijetiti gostujućoj momčadi.U 90. minuti je požutio Škaljić.

Na tiskovnoj konferenciji poslije susreta trener Veleža Hotić je kazao kako smatra da je Velež danas oštećen za dosuđeni penal i da ne misli podnijeti ostavku jer smatra da momčad i nakon današnjeg poraza ima 10 bodova a kada se uzme u obzir sa kojim igračkim kadrom raspolaže i da pripreme nisu odrađene do kraja ovo je uspjeh. Hotić: "Trebali smo nakon 8 kola imati 0 bodova".

Sa druge strane Osim nije krio zadovoljstvo i kazao kako mu nije jasno da jedan Velež sa takim nabojem uđe u današnju utakmicu protiv nas a protiv kurčeve Zvijezde to ne napravi. Istakao je kako će on sve častiti tko poslije nas ovdje osvoji 3 boda. Osim je kazao da je presudno bilo drugo isključenje Veleža kao i šira klupa i spremnija momčad tako da na poluvremenu smo znali da će mo ovaj susret pobjediti.