FOTO  Počele pripreme HNK Čapljina za turnir u Gabeli i nastavak prvenstva u juž. skupini 2.lige FBiH

Baš zbog sudjelovanja na memorijalu „ Andrija Anković “ u Gabeli ( ovog vikenda ) čapljinski su nogometaši sa pripremama startali nešto ranije. Već u prvoj utakmici turnira u Gabeli, a to im je i prva - ujedno i super jaka provjera - , nogometaši Čapljine  idu na zagrebački Dinamo. To je za čapljince uvod u sezonu kakav se samo može i poželjeti pa se imaju prigodu i dokazati.

HNK Čapljina

“ Poštujemo nogometni i športski rejting i sve druge pokazatelje po kojima je Dinamo za sve druge klubove pravo božanstvo. No, dat ćemo sve od sebe kako bi se dostojno oduprijeli dinamovcima a zašto ne pokušati i iznenaditi. Ako smo mogli deklasirati mostarskog Premijerligaša  Veleža ( ogledni susret nakon jesenskog dijela prvenstva završio 3:0 za Čapljinu ) zašto se ne nadati reprizi dobre igre. Naravno,treba se dobro pripremiti. “ - istaknuo je  trener Čizmić nakon što je u svlačionici stadiona u Bjelavama pozdravio sve igrače među kojima ima i nekih novih imena.

HNK Čapljina

Nogometašima je sreću poželio i član Uprave HNK Čapljina  Ozrenko Matić. Na prozivci i prvom treningu nije bilo i nekoliko važnih igrača iz prvog dijela prvenstva koji su potražili mjesto u nekim drugim sredinama. Tako su Čapljinu napustili Musli ( najava angažmana u Varteksu ), Zubac (na provjeri u Solinu i Šibeniku ), Bajrić, Čehajić, Mikelini, Kruškonja, Bošković...

 

HNK Čapljina

No,uskočili su igrači iz omladinskog pogona HNK Čapljina koji puno obećavaju te su svijetla budućnost čapljinskog kluba. Uz te juniore nova imena u HNK Čapljina za sada su Raguž ( Stolac ),Vuksanov i( Nikšić ), Milošević ( Njemačka ). Tako će podmlađena Čapljina u nastavku prvenstva 2.lige čuvati veliku prednost nad konkurencijom (devet bodova ispred drugoplasirane Sloge iz Uskoplja ) i tako izboriti Prvu ligu koju grad Čapljina svakako i zaslužuje.

Do turnira u Gabeli čapljinci će imati po jedan trening dnevno ( teren u Tasovčićima ) a onda kasnije do početka prvenstva i dva puta dnevno  uz igranje pripremnih utakmica sa jačim klubovima.

caportal.info