FOTO  Počele pripreme HNK Čapljina za turnir u Gabeli i nastavak prvenstva u juž. skupini 2.lige FBiH

Baš zbog sudjelovanja na memorijalu „ Andrija Anković “ u Gabeli ( ovog vikenda ) čapljinski su nogometaši sa pripremama startali nešto ranije. Već u prvoj utakmici turnira u Gabeli, a to im je i prva - ujedno i super jaka provjera - , nogometaši Čapljine  idu na zagrebački Dinamo. To je za čapljince uvod u sezonu kakav se samo može i poželjeti pa se imaju prigodu i dokazati.

“ Poštujemo nogometni i športski rejting i sve druge pokazatelje po kojima je Dinamo za sve druge klubove pravo božanstvo. No, dat ćemo sve od sebe kako bi se dostojno oduprijeli dinamovcima a zašto ne pokušati i iznenaditi. Ako smo mogli deklasirati mostarskog Premijerligaša  Veleža ( ogledni susret nakon jesenskog dijela prvenstva završio 3:0 za Čapljinu ) zašto se ne nadati reprizi dobre igre. Naravno,treba se dobro pripremiti. “ - istaknuo je  trener Čizmić nakon što je u svlačionici stadiona u Bjelavama pozdravio sve igrače među kojima ima i nekih novih imena.

Nogometašima je sreću poželio i član Uprave HNK Čapljina  Ozrenko Matić. Na prozivci i prvom treningu nije bilo i nekoliko važnih igrača iz prvog dijela prvenstva koji su potražili mjesto u nekim drugim sredinama. Tako su Čapljinu napustili Musli ( najava angažmana u Varteksu ), Zubac (na provjeri u Solinu i Šibeniku ), Bajrić, Čehajić, Mikelini, Kruškonja, Bošković...

 

No,uskočili su igrači iz omladinskog pogona HNK Čapljina koji puno obećavaju te su svijetla budućnost čapljinskog kluba. Uz te juniore nova imena u HNK Čapljina za sada su Raguž ( Stolac ),Vuksanov i( Nikšić ), Milošević ( Njemačka ). Tako će podmlađena Čapljina u nastavku prvenstva 2.lige čuvati veliku prednost nad konkurencijom (devet bodova ispred drugoplasirane Sloge iz Uskoplja ) i tako izboriti Prvu ligu koju grad Čapljina svakako i zaslužuje.

Do turnira u Gabeli čapljinci će imati po jedan trening dnevno ( teren u Tasovčićima ) a onda kasnije do početka prvenstva i dva puta dnevno  uz igranje pripremnih utakmica sa jačim klubovima.

caportal.info