FOTO  Plemići nadigrali Slaviju 4:2

HŠK Zrinjski
Prava je šteta što utakmici nije prisustvovalo više od oko 1000 nazočnih, jer večeras se imalo što za vidjeti.

 Osim šest pogodaka vidjeli smo još mnoštvo lijepih akcija, te dvije pogođene prečke. Trener Jović na teren je poslao slijedeću ekipu: Melher, Rizvanović, Ivanković, Šunjić, Džidić, Stjepanović, Sušić, Žižovićm, Selimović, Salčinović i Lendrić.

FK Slavija: Dujković, Popović, Nestrović, Stanković, Lackanović, Simić, Perišić, Oglečevac, Todorović, Jamina, Radovanović.

Utakmica je počela ispitivanjem snaga i prvu priliku imali su Plemići u 8 minuti preko Selimovića. Nakon toga imali su i gosti pokušaj, ali rezultat se nije mijenjao. Zrinjski je nošen pjesmom svojih navijača bio puno konkretniji, ali tu nadmoć naši nogometaši nisu uspijevali pretvoriti u pogodak. U jeku napada Zrinjskog poveli su gosti i to nakon udarca iz kuta kada je Popović   bio najprisebniji te svladao Melhera za radost gostiju.

 Nakon primljenog pogotka gledali smo još agresivniji Zrinjski, ali se rezultat nije mijenjao usprkos brojnim pokušajima. Nesvakidašnji događaj desio se u 31 minuti kada je na travnjak sletio helikopter koji je došao po bolesnika koga je trebalo prebaciti u bolnicu. Nakon nekoliko minuta stanke utakmica se nastavila, a ubrzo nakon toga vidjeli smo poravnanje.

FOTO&VIDEO: Helikopter sletio po bolesnika na stadion pod Bijelim Brijegom

 Salčinović je lijepo prošao po lijevoj strani i pronašao Lendrića koji je glavom poentirao za 1:1. Nakon poravnanja gosti imaju kolosalnu priliku, ali ovaj puta Zrinjski spašava vratnica. Nakon toga Salčinović velemajstorskim pogotkom pogađa mrežu gostiju za vodstvo Zrinjskog od 2:1. Sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugi dio Zrinjski ulazi sa dvije promjene i umjesto Sušića i Šunjića ulaze Zadro i M. Aničić. Zrinjski je i u drugom dijelu puno bolji protivnik, te je bilo pitanje minute kada će se rezultat povećati. Za povećanje vodstva imali su Plemići dvije odlične šanse preko Lendrića. Prvi puta gostujući vratar ga je pročitao, a drugi puta pogodio je vratnicu.

Ipak da je Zrinjski dolaskom Lendrića dobio pravog strijelca on je potvrdio svojim drugim pogotkom, a trećim za Zrinjski za još jedno veliko slavlje navijača na stadionu. Četvrti pogodak je majstorija kapetana Marija Ivankovića koji je maestralnim udarcem iz slobodnog udarca sa oko 25 metara poslao gostujućeg vratara da vadi loptu iz mreže.

 Nakon visokog vodstva gosti pokušavaju smanjiti rezultat, što i im uspijeva nakon greške u obrani Zrinjskog, a strijelac je bio Šešlija. Iz igre praćen burnim aplauzom izlazi Lendrić, a ulazi Zlatić. Do kraja smo vidjeli još nekoliko pokušaja Plemića, ali se rezultat nije mijenjao. Rezultat i igra mogu zadovoljiti navijače, i ovo je prava uvertira pred Gradski derbi u srijedu kada će HŠK Zrinjski dočekati FK Velež.

tekst:zrinjski.info/foto: hercegovina.info