FOTO  Kadeti i juniori Zrinjskog bolji od Veleža

HŠK Zrinjski
Danas su mladi Plemići na stadionu u Ortiješu u malom Gradskom derbiju savladali Velež u obije konkurencije. Prvo su nastupili kadeti trenera Nenada Gagre i pobijedili rezultatom 2:1. Gosti su poveli sa 0:1, da bi Plemići preokrenuli u nastavku na 2:1 pogocima Martinovića i Barišića. Pobjeda je tim veća kada se zna da je dobar dio utakmice Zrinjski igrao sa 10 nogometaša.

Juniori su na teren izašli dva sata kasnije. I u ovoj kategoriji mladi Plemići su bili puno bolji te na kraju zasluženo slavili sa 3:0. Prvi dio završio je 2:0 golovima Drežnjaka i Pehara, a Plemići su imali još nekoliko izrazitih prilika preko Drežnjaka, Pehara i Bencuna. Imali su i gosti jednu sjajnu priliku, ali je Markotić sjajno intervenirao. Drugi dio rutinski su priveli Plemići kraju i preko Rozića postigli pogodak za konačnih 3:0. I u ovom drugom dijelu imali su Plemići nekoliko odličnih prilika za još veću pobjedu, ali ostalo je tih 3:0. Gosti su također imali jednu šansu u drugom dijelu, ali njihov napadač nije dobro pucao.

Valja istaći da je ovo šesta uzastopna pobjeda kadeta HŠK Zrinjski, a juniori od zadnjih 9 utakmica imaju 8 pobjeda i jednu neodlučenu utakmicu. Premda to nigdje nema u  medijima koji prate omladinsku ligu naš Mile Pehar je prvi strijelac juniorske lige sa 12 postignutih pogodaka.

Slijedeće kolo naši mladići gostuju kod Olimpika u Sarajevu.

zrinjski.info