FOTO  Juniori i kadeti Zrinjskog bolji od Sarajeva

HŠK Zrinjski
Prvi su nastupili kadeti trenera Nenada Gagre koji su savladali svoje protivnike rezultatom 3:1. Poveli su gosti 0:1, a preokrenuli su Plemići golovima Barišića, Vlahe i Rozića. Dva sata poslije na teren su izašli juniori koji trenutno zauzimaju prvo i drugo na tablici i radi se o dvije najkvalitetnije juniorske momčadi u državi. Sa obzirom na sve to čudi veoma mali broj gledatelja, a na tribinama stadiona u Ortiješu nije bilo nikoga od novinara, ali nismo zapazili nikoga  od ljudi iz kluba. Trener Zadro na teren je poslao slijedeću momčad:

Markotić, Zlatić, Sesar, Pehar, Aničić, Šiljeg, Barbarić, Zovko, Bencun, Drežnjak i Rozić.

Utakmica je počela ispitivanjem snaga, a sa obzirom na kvalitetu i izjednačenost ekipa nismo vidjeli puno lijepih akcija. Plemići su imali malo više od igre, a i gosti iz Sarajeva su pokušavali kontra udarima.  U 20 minuti vidjeli smo najljepšu akciju na utakmici kada je Barbarić uposlio Pehara čiji je udarac obrani vratar Sarajeva. Nakon toga zabilježili smo i pokušaj Zlatića pored vrata, a i gosti su imali par pokušaja iz prekida. Na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

U drugi dio Plemići ulaze mnogo agresivnije i prvih desetak minuta igralo se na polovici gostiju. Nakon toga gosti dolaze do daha i imaju više od igre, a imaju i par pokušaja udarcima iz daljine. Bilježimo priliku Bencuna koji je izašao sam pred gostujućeg vratara, ali ga nije uspio lobovati. Nakon toga u igru umjesto njega ulazi Puljić, a malo zatim i umjesto Barbarića Turić.

Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora sa pokušajima udarcima iz daljine. Kada smo svi očekivali kraj sa početnim rezultatom obrana Sarajeva pravi grešku što koristi Puljić koji loptu šalje u mrežu Sarajeva za veliko slavlje Plemića. Do kraja nije ostalo mnogo, tako da je utakmica završila minimalnom, ali zasluženom pobjedom Zrinjskog 1:0.

zrinjski.info