FOTO  FK Velež – FK Drina 2:0 (0:0)

Velež je nastupio u sastavu: Oštraković, Stokić, Kajtaz, Kazazić, Jazvin, Velagić (od 70. Ćemalović), Demić, Rovčanin (od 46. Duraković), Okić, Zolj (od 75. Škaljić), Kodro.


Za Drinu  su nastupili: Maksimović, Lazarević, Kutlačić, Rustemović, Mihajlović, Prebiračević, Djurić, Ćulum, Vasić, Krezović, Lezaić (od 75. Djerić)


Velež je  odmah krenuo prema golu gostiju i stvorili su nekoliko dobrih prigoda, a najbolja je bila u 6. minuti  kada je jedan od najboljih domaćih igrača Velagić spustio  loptu za Okića čiji udarac je Maksimović izvadio ispod prečke.
Nakon toga priprijetili su gosti kada je u 16 minuti udarac Lezaića završio pored gola. U 26. Minuti Velagić je petom proigrao Okića koji je izašao sam pred golmana gostiju koji izvrsno brani njegov udarac. Nakon toga igra se primirila i u prvom poluvremenu nije bilo prigoda. Domaći navijači bili su nezadovoljni igrom Rođenih i nagradili su ih zvužducima na kraju prvog poluvremena.


Odmah na početku 2 poluvremena u 46. minuti katastrofalnu pogrešku Mitrovića i golmana Maksimovića Okić je uspio pretvoriti u pogodak za 1:0. Nakon samo dvije minute Velež je povećao prednost kada je Demić proigrao Okića koji pogađa za 2:0.
Poslije toga gosti su potpuno pali i redale su se prigode pred golom Drine, ali domaći nogometaši nisu bili precizni. Najbliži pogotku bio je Velagić u 60. minuti nakon što je pogodio vratnicu snažnim udarcem sa 20tak metara.

hercegovina.info