FOTO  & AUDIO: Zrinjski zasluženo slavio nad Tobolom

Računajući rezultat iz prve utakmice koji je također glasio 2:1 u korist Plemića sveukupno Zrinjski je sasvim zasluženo u daljem takmičenju. Oko 6000 gledatelja došlo je večeras da pomogne Zrinjskom da se domogne daljeg takmičenja i svi oni su zadovoljni otišli kućama. Trener Jović na teren je poslao slijedeću momčad:

Melher, Šunjić, Džidić, Stjepanović, Selimović, Sušić, Ivanković, Žižović, Dragičević, Zadro, Rizvanović. Trener: Dragan Jović

Utakmica je počela oprezno sa obije strane i na prvu priliku smo čekali do 9 minute kada je neprecizan bio Dragičević. U 12 minuti Zrinjski vodi sa 1:0, a strijelac  za Plemiće bio je Damir Džidić, a na tribinama neopisivo slavlje Ultrasa.

Nakon vodstva Plemića bude se gosti koji imaju dvije prilike, ali Melher se ne da iznenaditi. Igrala se 20 minuta kada je priliku imao Sušić koji je pucao preko vrata, i od tada je Zrinjski smirio igru gostiju i držao ih na distanci od vrata Melhera. Do 35 minute igralo se između dva kaznena prostora, i tada su ponovo gosti zaprijetili ali njihov napadač puca pored vrata. Do kraja poluvremena nekoliko pokušaja Plemića i sjajna šansa Selimovića u 45 minuti, ali rezultat se ne mijenja.

Drugi dio počinje prilikom Dragičevića, a gosti polako preuzimaju inicijativu. U 56 minuti sjajna prilika za Dragičevića koga je dobro uposlio Zadro, ali lopta ide pored vrata. I kako to obično biva kada ne iskoristiš svoje šanse slijedi kazna, a ona je došla u vidu izjednačujućeg gola gostiju u 57 minuti.

Nakon izjednačenja gosti su se osokolili, te opasno prijete vratima Zrinsjkog. I u tim po Zrinjski večeras najtežim minutama orila se pjesma Ultrasa sa tribina stadiona pod Bijelim Brijegom. U 70 minutu u igru ulazi Pehar umjesto Sušića i upravo on dvije minute poslije postiže sjajan pogodak za još jedno veliko slavlje Ultrasa i rezultat 2:1.

Nakon vodstva Zrinjski je opet bolji, a gosti pokušavaju ponovo da se vrate u utakmicu što im baš i ne uspijeva za nogom. Do kraja još po nekoliko pokušaja sa obije strane, ali rezultat se nije mijenjao. Zadnji zvižduk suca utakmice donio je veliko slavlje nogometaša Zrinsjkog i Ultrasa koji su znali proslaviti vrijednu pobjedu i prolazak u drugo predkolo Europske lige.

Tijek cijele utakmice mogli ste pratiti putem našeg portala HŠK Zrinjski-FC Tobol 2:1

U našem prilogu poslušajte izjave Dragana Jovića i Damira Džidića, kao i dio atmosfere u našem foto prilogu.

zrinjski info