FOTO  Foto & Video: Široki Brijeg - Austria Vienna 0:1

NK Široki Brijeg, kup uefa

Po izuzetno vrućem vremenu Široki i bečka Austria su na Pecari odigrali uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige iz koje je na kraju kao pobjednik izišao favorizirani gost.

Široki je dosta dobro krenuo u utakmicu i zaprijetio nekoliko puta ubačajima Šilića i Ivankovića. Nakon početne inicijative Širokog gosti polako preuzimaju sredinu terena ali do poluvremena nisu uspjeli ni jednom ozbiljnije ugroziti gol domaćina.

U drugom dijelu Mišić je imao 100% priliku nakon što je sve dobro napravio ali je na kraju za malo neprecizan. Ivanković je pogodio stativu sa nekih 20 metara pet minuta poslije  ali lopta se odbila u korner. Najbolji pojedinac današnje utakmice, Zlatko Junuzović, presudio je pobjednika u 80. minuti kada je iz slobodnog udarca zatresao merežu domaćeg vratara Dejana Bandovića koji je prije toga u više navrata odličnim reakcijama zaustavljao udarce Austrijanaca, najčešće upravo gore spomenutog 23-godišnjaka, inače rođenog u Bijeljini.

Nogometaši Širokog Brijega još više mogu žaliti za propuštenom prilikom za veliki uspjeh jer su primili pogodak u trenucima kada su na travnjaku imali igrača više. Naime Austria je od 74. minute igrala s igračem manje nakon što je Baumgartlinger, koji je ušao samo nekoliko minuta prije, faulirao Ivankovića zbog čega mu je španjolski sudac César Muñiz Fernández pokazao crveni karton.

Do kraja susreta Širokobriježani su stvorili par prilika od toga jedna 100% i jedna stativa (Renato, Roskam, Weitzer) no rezultat je, na žalost našeg predstavnika, ostao nepromijenjen.