FOTO  Foto & video & audio: Krešo Kordić potopio Borac

Foto & video & audio: Krešo Kordić potopio Borac

Oko 4500 gledatelja došlo je da vidi utakmicu Zrinjskog i vodećeg Borca usprkos izravnom tv prijenosu.  Trener Jović na teren je poslao slijedeći sastav:

Hadžić, Ivanković, Šunjić, Marković, Žuržinov, Afedzie, Zadro, Žižović, Stojanović, Kordić i Dragičević.

Borac je nastupio u sastavu:

Milinović, Stupar, Puzigaća, Trivunović, Ćorić, Vukobratović, Sakan, Jandrić, Stančevski, Stevnaović, Vukelja. Trener: Zoran Marić.

Prvih nekoliko minuta gledali smo ofanzivu Zrinjskog i prilike Zadre i Dragičevića, ali mreža gostiju ostala je netaknuta. Takvo stanje na terenu gledali smo prvih dvadesetak minuta, i možemo nabrojati prilike Dragičevića i Kordića, ali i ovaj puta bez promjene rezultata.

Nakon toga gosti dolaze do daha, ali ni oni nemaju nekih konkretnih akcija koje bi ugrozile vrata Hadžića. Uslijedila je velika bakljada Ultrasa koju je pozdravio cijeli stadion, a Zrinjski je i dalje bio puno konkretniji. Kordić je bio u prilici, ali njegov udarac nije bio precizan. Nakon toga škaricama pokušava i Dragičevič, ali njegov šut brani gostujući vratar. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0, a statistika kaže da je u udarcima na vrata Zrinjski bio puno uspješniji 8:1.

U drugi dio Plemići ulaze bez promjena, ali riješeni da dobiju utakmicu. I gosti osokoljeni neodlučenim rezultatom iz prvog dijela pokušavaju da urade u napadu nešto više, ali bez opasnosti po Hadžića. Kako je utakmica odmicala Zrinjski je bivao sve opasniji i to se isplatilo u 66 minuti kada je Kordić na ubačaj Žuržinova poentirao za 1:0 i veliko slavlje Ultrasa i navijača Zrinjskog na stadionu.

I nakon vodstva Zrinjski je puno konkretniji, posebno opasna bila je lijeva strana po kojoj su Žuržinov, Žižović i Stojanović pravili dar mar i stvarali prilike za Plemiće.  Ta igra se isplatila u 80 minuti kada je Kordić ponovo strijelac za 2:0, a asistirao mu je Stojanović. Uslijedila je i prva izmjena i iz igre je izašao Marković, a ušao Mateo Sušić. Do kraja utakmice dobra igra Zrinjskog, i nošeni pjesmom Ultrasa Plemići dolaze i do 3 gola. I ovaj puta strijelac Kordić, i ovaj puta na ubačaj Stojanovića. Kordić ispraćen ovacijama izlazi iz igre u 90 minuti, a ulazi Pehar. Kraj utakmice donio je ovacije Ultrasa upućene nogometašima Zrinjskog, ali i treneru Joviću koji je uspio stabilizirati ekipu nakon svih poteškoća proteklih dana.

zrinjski.info