FOTO  FK Velež: Kadeti Želje uzeli bod, poraz juniora

Velež - Željo

(ostale slike u galeriji!)

 

KADETI: Velež - Željezničar 0:0

Kadeti Veleža odigrali su hrabro i borbeno protiv favoriziranog Želje te su na kraju bili nagrađeni bodom. Iako je veći dio susreta Željo imao terensku inicijativu najveću šansu imali su domaći kada udarac Ćesira na gol crti zaustavlja Babić.

JUNIORI: Velež - Željezničar 1:3

Juniori Želje zabilježili su pobjedu na gostovanju u Vrapčićima od 3:1 zahvaljujući najboljem igraču susreta Hirošu. Strijelci za Želju bili su Hiroš, Šehić i Beganović dok je za domaće pogodio S. Isić.

 

Trener kadeta Veleža Remetić: "Čestitam momcima na pozitivnom rezultatu. Dobro smo se spremili za ovu utakmicu, odigrali smo disciplinirano, uz malo sreće mogli smo i više napraviti, ali i ovaj rezultat nam daje veliko samopouzdanje za nastavak prvenstva."

Asim Bošnjak: "Jako sam zadovoljan s bodom, pružili smo odličnu partiju u kojoj nismo uspjeli iskoristiti svoje šanse, dali smo svoj maksimum i nagrađeni smo bodom."

Trener kadeta Želje Mulaosmanović: "Što se tiče današnje utakmice ne mogu da budem nezadovoljan, po ovako teškom vremenu zbog bure. Mi smo dominirali tokom čitave utakmice, imali smo veći posjed, ali protok lopte preko veznog reda nije išao kako smo htjeli i nismo uspjeli ugroziti protivnika. Uz to još dva momka iz reprezentacije su bila evidentno umorna i to je još jedan od razloga što nismo uspjeli ostvariti ono što smo očekivali."

HERCEGOVINA.info