FK Slavija: Željini navijači su uvrijedili kompletan srpski narod

Posebno smo iznenađeni činjenicom da su se na tribinama našle i parole s političkim sadržajima. Na žalost, na ove provakacija navijača Željezničara, izostala je reakcija službenih lica.

Pristalice domaćeg kluba su skandiranjem-Ubij, Ubij Srbina, pokazali da Slavija nije bila dobro došla na Grbavicu. Navijačkom orgijanju se pridružila i veća skupina prisutnih u Centralnoj loži stadiona Grbavica,. Na njihovoj meti su bili pojedini članovi rukovodstva Slavije i šef stručnog stožera Vlado Čapljić. Psovali su im četničku majku. Istodobno su domaće pristalice, na sjevernoj tribini Grbavice, bakljama i kamenjem napale naše navijače, smješeteno na istom dijelu stadiona. Na žalost, bilo je i povrijeđenih naših pristalica. Veći sukob izbjegnut je pravovremenom i profesionalnom reakcijom policije Kantona Sarajevo.

Iznenađeni i ogorčeni na činjenicu da je drugo poluvrijeme, na klupi s delegatom proveo Rusimr Cviko, direktor kluba sa Grbavice. Na taj način je očigledno vršio pritisak na službene osobe. Zbog svega navedenog očekivali smo ispriku rukovodstva Želejzničara. Izostalo je, a nadamo se da će NSBiH poduzeti adekvatnne mjere zaštititi klubove koji će ubuduće dolaziti na Grbavicu ", navodi se u priopćenju FK Slavija.