FK Sarajevo: Potezi službenih osoba nisu utemeljeni na propisima NSBiH

Foto: Detalj sa utamice FK Velež - FK Sarajevo iz 21. kola PL BiH

Naime, susret je prekinut zbog istaknutog transparenta na tribini "Sjever-Vedran Puljić" s natpisom "Armija RBiH", a sudac Ognjen Valjić iz Banje Luke nije želio nastaviti utakmicu dok transparent nije uklonjen.

Upravni odbor FK Sarajevo smatra da potezi službenih osoba koji su tražili uklanjanje transparenta nisu utemeljeni na važećim propisima i pravilnicima NSBiH.

- Smatramo da su svojim aktivnostima i odlukama službena osoba, prije svega, direktno utjecala na sportski rezultat i konačni ishod utakmice, te su svojim činom doprinijela dizanju tenzije koja isključivo zbog razumijevanja i dobrih odnosa kluba i navijača, nisu eskalirala u radikalni incident s težim posljedicama - navodi se u saopćenju FK Sarajevo.

Izražavajući sumnju da navedene aktivnosti nisu plod slučajnosti. Upravni odbor će na svojoj redovnoj sjednici u utorak detaljno analizirati sve postupke i aspekte ponašanja sudaca i službenih osoba, te ispitati sve mogućnosti pokretanja postupaka pred nadležnim organima i institucijama NSBiH i organima države BiH, uključujući i pokretanje krivičnih prijava.

Fena