FOTO  FK Sarajevo-NK Široki Brijeg 2:0

FK Sarajevo iz Sarajeva, NK Široki Brijeg

Sarajevo je povelo već u četvrtoj minuti. Krste Velkoski je fenomenalno izveo slobodan udarac s 25 metara, a Bilobrk je loptu ispratio pogledom. Samo četiri minute nakon toga mrežu gostiju je zatresao Ahmetović, no bio je u nedozvoljenoj poziciji pa je ostalo 1:0. Bordo tim je u tim trenucima imao totalnu ofanzivu i terensku dominaciju, no novog gola nije bilo. Utakmica se poslije 15 minuta 'smirila'. Gosti su se oslobodili pritiska Bordo tima, a u 17. minuti su imali veliku šansu, no Čabraja nije pogodio s deset metara iako je bio neometan.

Uslijedio je mirniji dio utakmice i većih šansi na obje strane nije bilo. Posljednjih pet minuta prvog poluvremena Bordo tim je izvršio novi pritisak, no nije uspio postići drugi gol.

Sarajevo je dobro otvorilo drugo poluvrijeme. Hebibović je dobro istrčao, no njegov šut s 20 metara lako brani Bilobrk. Samo nekoliko minuta kasnije Rahmanović se našao sam na deset metara od gola, bio je neometan, no loptu je poslao pored gola. U 58. minuti Baša umalo postiže autogol nakon ubačaja iz slobodnog udarca, a nedugo zatim je napustio igru.

Sarajevo je do novog gola stiglo u 74. minuti. Ahmetović je na sjajan način finiširao kontranapad Bordo tima za 2:0. Tim s Koševa je do kraja mogao i do trećeg gola, no Lelić nije uspio zatresti mrežu iako je zaobišao golmana Bilobrka. Vrijedi istaći i da ga je maestralno uposlio Sarić. Konačan rezultat glasio je 2:0 te je Bordo tim tako upisao drugu uzastopnu pobjedu.

FK Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Mihojević, Novaković, Bekić, Sarić, Stanojević, Rahmanović, Hebibović, Velkoski, Ahmetović.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Baša, Čabraja, Menalo, Ćorić, Begonja, Bralić, Marković

sport1.ba