FOTO  FK 'Partizan' pobjednik 1. Međunarodnog nogometnog turnira U-15 'Hercegovina 2012'

U ranije odigranoj utakmici momčad Veleža svladala je Zrinjski rezultatom 1:0 i osvojila treće mjesto na turniru.

U utakmici za treće mjesto nogometaši Veleža i Zrinjskog pružili su skromnu partiju. Dvije mostarske ekipe igrale su uglavnom na sredini terena i bez većih uzbuđenja.

Pitanje pobjednika riješio je Seid Behrem postigavši jedini gol na utakmici. Golu Veleža prethodila je velika greška vratara Zrinjskog Gabrića, koji je nakon lošeg ispucavanja obranio udarac Nazdrajića, ali je odbijenu loptu u mrežu poslao Behrem.

Velež - Zrinjski 1:0

Velež: Čomor, Šendro, Česir, Šiširak, Mešanović, Tinjak, Behrem, Brkan, Kalajdžić, Nazdrajić, Hondo. Još su igrali: Behrem, Obradović, Đermanović, Ramadanović, Ajanić i Mešukić.

Zrinjski: Gabrić, P. Džidić, Zelenika, Krtalić, Matić, Škobić, Bevanda, Miketek, Milas, Vukša, Sabljić. Još su nastupili: M. Džidić, Mikulić i Ćuk.

Finalna utakmica ponudila je daleko kvalitetniji i zanimljiviji nogomet. A uvodne minute susreta i odličnu igru Partizana, koju su Beograđani kapitalizirali sa sva rana gola. Prvo je Jovan Krstić iskoristio gužvu u šesnaestercu Hajduka i pogodio za 1:0, a ubrzo nakon njega mrežu Hajduka pogodio je i Nemanja Perić.

Nakon što su došli do vodstva nogometaši Partizana su se svjesno povukli na svoju polovinu terena i igru prepustili Hajduku. Pirjina momčad isprva nije imala prilika za postizanje pogotka, ali kako je vrijeme odmicalo Hajduk je sve više prijetio.

Do smanjenja zaostatka Hajduk je došao golom Taroša sredinom drugog poluvremena, no preostale šanse do kraja susreta mladi Splićani nisu uspjeli realizirati, tako da je sa zadnjim zviždukom suca Obradovića slavlje Partizana moglo početi.

Partizan - Hajdik 2:1

Partizan: Stailković, Krstić, Islamović, Glavčić, Todorović, Milenković, Jović, Perić, Šaponjić, Živanović, Đekić. Još su nastupili: Belaković, Janković i Rudež.

Hajduk: Ljubić, Čeko, Vrljičak, Šprlje, Jurić, Pleština, Vlašić, Vukoša, Rapajić, Balić, Peko. Još su nastupili: Taroš, Čakarun i Jukić.

Nakon završetka turnira proglašeni su i najbolji pojedinci, pa je tako Marko Stailković proglašen za najboljeg vratara, a mladom vrataru pehar je uručio trener golmana u Zrinjskom Drago Bokšić.

Najbolji strijelac također je došao iz redova Partizana. Nemanji Periću, strijelcu tri pogotka, pehar je uručio Sead Kajtaz, v.d. Izvršnog odbora NSHNK/Z i član Komiteta za normalizaciju N/FS BIH .

Za najboljeg igrača turnira proglašen je hajdukovac Andrija Balić, a mladoj desetki Hajduka pehar je uručio legenda Veleža Franjo Vladić Kulje.

Četvrtoplasiranoj momčadi Zrinjskog, nagradu je uručio  Ivan Beus, v.d. Izvršnog odbora NSHNK/Z i član Komiteta za normalizaciju N/FS BIH.

Trećeplasiranoj momčadi Veleža, medalje i pehar uručili su šef omladinske škole Veleža Avdo Kalajdžić i Jaha Murat, koordinator za mali nogomet i socijalne programe pri nogometnom savezu BiH.

Drugoplasiranoj momčadi Hajduka, medalje i pehar uručio je Hasan Šišić, predsjednik Upravnog odobora Sportskog saveza Grada Mostara.

Najbolja momčad turnira medalje je primila iz ruku Franje Džidića, Voditelja Škole nogometa HŠK Zrinjski, a pehar pobjednika primila je iz ruku Ivice Osima, predsjednika Komiteta za normalizaciju N/FS BiH.

hercegovina.info/pogled.ba