FK Olimpic se definitivno vratio na stadion 'Otoka'

Tim povodom, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, predsjednik FK Olimpic Nijaz Gracić i predstavnici Policijske stanice Novi Grad obišli su teren i prostorije stadiona ''Otoka''.

- Drago nam je da su predstavnici FK Olimpic ipak prepoznali prednosti koje pruža Općina Novi Grad. S druge strane, vjerujem da svi mi možemo biti ponosni na činjenicu da naša Općina ponovno ulazi u ''klub'' onih koji imaju nogometne premijerligaše. Radujemo se budućim sportskim uspjesima Olimpica, kao i činjenici da ćemo kroz rad ovog sporstkog kluba imati manje djece na ulici a više na sporstskim terenima - kazao je Efendić.

Olimpic je odigrao jednu utakmicu Premijer lige BiH na tuzlanskom stadionu ''Tušanj'', na kojem je trebao nastupati tijekom cijelog proljetnog dijela sezone 2012./13. Olimpic proteklih mjeseci nije igrao na stadionu ''Otoka'' zbog neisplaćenih obveza iz 2012. godine za odigrane utakmice na stadionu.

Predstavnici LOKOM-a i Olimpica sporazumno su dogovorili način isplate preostalog duga i definirali nove uvjete korištenja stadiona.
Potpisivanjem ugovora, FK Olimpic će moći koristiti stadion ''Otoka'' u svrhu održavanja treninga i odigravanja službenih utakmica za seniore, juniore i kadete, utvrđenih prema rasporedu Nogometnog saveza BiH, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Prema Gracićevim riječima, Olimpic je prvi put naišao na podršku matične Općine.

- Drago mi je da smo naišli na podršku i razumijevanje općinskog načelnika. Vratili smo se na Otoku jer je to naš dom. To je bila želja i naših igrača koji ne žele igrati na drugim stadionima, jer Otoku doživljavaju svojim terenom - rekao je Gracić.

Narednu službenu utakmicu na stadionu ''Otoka'' Olimpic će odigrati protiv Veleža u subotu, 6. travnja, a utakmici će prisustvovati i načelnik Efendić.

Fena