FK Borac traži stručnu analizu suđenja na Grbavici

FK Željezničar, Premijer liga BiH, FK Borac, žalba, FK Željzničar, Grbavica, na Grbavici, FK Željezničar, NK Čelik
U Borcu smatraju da su oštećeni, a jučer su na adresu Komiteta za suđenje poslali molbu za stručnu analizu derbija 23. kola.

Molba je podijeljena u osam točaka, a u istoj između ostalog stoji:

"U 45 minuti A2 sudija Nikica Tomas signalizira zaleđe našeg nogometaša Duška Stajića koji je krenuo sam ka golu protivnika. U 51. minuti signalizira se zaleđe našeg igrača Duška Stajića (na osnovu položaja kamere ne može se utvrditi ispravnost odluke)".

Pored ovih navoda u molbi koja je upućena na adresu Komiteta za suđenje navodi se i nesportsko ponašanje nogometaša Željezničara Mirsada Bešlije:

"Svi na stadionu su to mogli da vide, a posebno glavni sudija i njegov pomoćnik Goran Dujak, kada je nogometaš domaće ekipe Mirsad Bešlija loptu, koja je izašla van terena, u punom trku namjerno šutirao u igrače i stručni stožer FK Borac".

"Imamo razloga da sumnjamo u odluke suca i na namjere članova Komiteta za suđenje, koji su delegirali Nikicu Tomasa kada se zna da je na revanš utakmici polufinala Kupa BiH između ova dva rivala, koja je odigrana prije dvadesetak dana u Banjaluci, spomenuti sudija pogođen kamenom u glavu. Utakmica je prekinuta, i da je bilo koji drugi sudija doživio sličnu sudbinu, ne znamo kako bi se ponašao prema ekipi čiji su mu navijači nanijeli povredu", prenose Nezavisne zaključak molbe za stručnu analizu derbija 23. kola Premijer lige.