FOTO/VIDEO  Finalni turnir za prvaka FBIH: Željo prvak, neumski heroji na korak do senzacije

POLUFINALE:

HNK Neum - FK Sloboda Tuzla 1:0

U polufinalnim utakmicama prvo su na teren izišli kadeti Neuma i Slobode iz Tuzle. Iako su Tuzlaci bili najveći kandidat za osvajanje turnira u odličnoj utakmici poraženi od Neuma sa 1:0. Igrači Neuma odigrali su hrabro i borbeno za što su bili nagrađeni pobjedom i prolazom u finale. Slavili su sa 1:0 odličnim pogotkom Medića. Par minuta prije kraja susreta Sloboda je propustila iskoristiti i penal.

FK Željezničar Sarajevo - NK Podgrmeč Sanski Most 2:1

U drugom polufinalnom susretu kadeti Željezničara slavili su protiv Podgrmeča sa 2:1. Iako je Podgrmeč poveo pogotkom Kukavice. Ipak Željo uspjeva preokrenuti pogocima Redžića i najboljeg igrača susreta Grahe. Do kraja susreta Podgrmeč propušta par prilika za izjednačenje.

Za 3.mjesto:

FK Sloboda Tuzla - NK Podgrmeč Sanski Most 5:1

U utakmici za 3.mjesto Sloboda je uvjerljivo slavila protiv Podgrmeča sa 5:1 najviše zahvaljujući najboljem igraču susreta Heriću koji je postigao 3 pogotka.

FINALE:

HNK Neum - FK Željezničar Sarajevo 1:1 (2:4)

U odličnoj finalnoj utakmici koju su odigrali Neum i Željezničar odluka o prvaku pala je nakon izvođenja jedanaesteraca u kojem su uspješniji bili igrači Želje. Iako je Neum poveo ponovo odličnim pogotkom Medića, Željezničar je uspio izjednačiti preko Mešića. Do titule su došli boljim izvođenjem penala.

Za najboljeg igrača turnira proglešen je Marin Matić (HNK Neum) dok je također najbolji golman iz Neuma Zvonimir Pavlović.

HERCEGOVINA.info