Fifa pogodovala Francuzima, ceh može platiti i Hrvatska!

FIFA, FIFA, Josip Šimunić, FIFA, namještaljka, Argentina, FIFA, kazna
Naime, otprije je bilo poznato kako će izgledati prva jakosna skupina, a preostale su trebale biti određene prema dva kriterija: geografskom kriteriju i položaju na Fifinoj ljestvici.

Geografski je kriterij poštovan pa su tako u drugom "šeširu" afrički predstavnici i nenositelji iz Južne Amerike, u trećem predstavnici Azije, Srednje i Sjeverne Amerike, dok su u posljednjoj sve europske reprezentacije koje nisu nositelji.

No, kako u četvrtom ima devet reprezentacija, a u drugom sedam, jedna će biti prebačena. Logično bi onda bilo da to bude Francuska koja je najslabije rangirana od svih europskih reprezentacija, no odluka Fife jest da će se to odrediti ždrijebom.

Blatter: Ovo je pošteno

Tako bi ceh mogla platiti neka druga reprezentacija iz četvrtog "šešira", među kojima je i Hrvatska, jer nije baš poželjno biti u toj drugoj skupini.

Naime, ta reprezentacija koja će biti izvučena u ždrijebu, u skupini mora igrati s jednom reprezentacijom iz Južne Amerike koja je postavljena za nositelja (Brazil, Argentina, Urugvaj, Kolumbija), a onda bi u skupini dobila i neku europsku zemlju, što bi svakako značilo da će biti u nezgodnoj skupini.

- Odluka je takva kakva jest. Ne možemo mi samo tako nekoga izabrati, najbolje je da se to odluči ždrijebom i ne želim više govoriti o toj temi - komentirao je predsjednik Fife Sepp Blatter.

Spomenimo i to da je Fifa bila blagonaklona prema Francuzima i u slučaju Laurenta Koscielnyja. Naime, on je u prvoj utakmici dokvalifikacija protiv Ukrajine dobio crveni karton, a Fifa mu je odredila samo jednu utakmicu suspenzije. Kako je on to odradio već u uzvratu, na SP-u će moći igrati od prve minute.

izvor: Večernji list