FIFA objavila kazne

FIFA
Međunarodni nogometni savez (FIFA) odredio je novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapetan Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5.000 franaka.

Xhaka i Shaqiri su kažnjeni zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova. Svi oni će moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom, iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja.

Također, FIFA je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka "zbog neprimjerenih transparenata i poruka" njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5 tisuća franaka kazne zbog komenatara na suđenje.

FIFA je objavila i kaznu Argentinskom nogometnom savezu od 90 tisuća eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima