FIFA i UEFA izbacuju BiH nogometne klubove iz Europe?

To je već sigurna stvar i popravnog nema, ukoliko se čudom ne usvoji novi Statut na Skupštini NS BiH, samo dva dana prije isteka posljednjeg roka. Benz je "crtao" i pojašnjavao, a osobe u sali predstavnika klubova iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Širokog Brijega ..., postajala su sve zabrinutija kako se trosatni sastanak bližio kraju. Među prisutnima je bio i sportski direktor Čelika Nermin Šabić, navodi revija Sport Centar.

"Imali smo ugodan razgovor o neugodnoj temi, u koju priznajem, klubovi nisu bili upućeni mnogo. Znao je i Benz da delegati iz saveza kriju neke stvari od nas. Svjesno, jer znaju kako se nebi olako složili s njihovim odlukama. Čuli smo iz prve ruke da Statut mora biti usvojen jer je to u našem interesu. Pogotovo kandidata za izlazak u Europu ", naglasio je Šabić, svjestan da ni Čelik još nije ispao iz ove utrke.

Kako god, suspenzija koja bi stupa na snagu 1. travnja ne predstavlja nikakvu šalu, nego kliničku smrt bh. nogometa, piše dnevnik.ba.

"Klubovi su složni i među nama nema entitetskih razlika. Borac je bio najglasniji, jer kao ozbiljan kandidat za titulu gubi najviše. Čak su poslali i dopise ljudima iz vrha FSRS sa zahtjevom da se učini sve za dobrobit klubova ", kazao je Šabić.

Šabić ističe kako su klubovi trebali više surađivati, jer vjeruje kako se moglo utjecati na "stanje u glavama" čelnika NSBiH i nižih saveza.

"Moramo se uozbiljiti i odmah županijskim i federalnim delegatima iz svojih redova objasniti kako je vrag odnio šalu i kako nema više dugogodišnjeg" gledanja kroz prste ". Sankcije su već na snazi i samo se čeka konačna potvrda da Statut i izmjene nisu prošli ", ističe direktor Čelika.

Aktualnom prvaku Željezničaru za 90. rođendan najmanje treba poklon u vidu zabrane izlaska u Europu.

"Za pola najvažnijih zahtjeva FIFA-e i UEFA-e uopće nismo znali. Što se Želje tiče, pokušat ćemo izvršiti pritisak za dobrobit nogometa u BiH, jer alternativa ne postoji. Možemo se nadati nekim riješenjima u zadnji trenutak, ali to "ne pije vode". Ako se nešto drastično ne promijeni i ne usliše molbe klubova, čekaju nas godine mraka "izjavio je Muharemović.

Marcel Benz je na kraju ipak izrazio nadu da do sankcija, privremenih Uprava, i raspuštanja Saveza neće doći. A opet, možda je to i jedini način da se pospremi nakupljeni nered u bh. nogometu.