Fenomenalni Santini uraganski krenuo u Anderlechtu: Dva kola - dva hat-tricka!

Ivan Santini, anderlecht
Velikan iz Bruxellesa je na svom terenu s 5:2 svladao Oostende i to nakon što se mučio cijelo prvo poluvrijeme.

Već na startu drugog dijela Santini je načeo goste, pospremivši loptu glavom u mrežu. Pobjegao je pažnji nekadašnjeg kapetana Hajduka Gorana Milovića i nije imao težak posao na dodavanje Hannesa Delcroixa.

Landry Nany Dimata je u 52. povećao vodstvo Anderlechta, u 68. je Sidrit Guri vratio nadu Oostendeu, a onda je na scenu stupio Santini i prvo prekrasnim udarcem realizirao jedanaesterac, a zatim i neobranjivo pogodio s 20-ak metara.

Do kraja je još jedan gol postigao Dimata, a konačan rezultat postavio je Milović u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Za Anderlecht je prvo poluvrijeme odigrao Antonio Milić koji je klubu iz Bruxellesa pristupio ovog ljeta upravo iz Oostendea.

Što se Santinija tiče, on je definitivno istaknuo kandidaturu za naslov najboljeg strijelca belgijske lige s dva hat-tricka u prva dva kola. Podsjećamo, na otvaranju sezone je tri pogotka postigao i Kortrijku, klubu koji mu je u ljeto 2013. oživio karijeru i doveo ga iz Zadra. U dvije sezone je za Kortrijk zabio 32 gola i upisao 16 asistencija pa je za 1.600.000 eura prešao u Standard u kojem je nastavio svoj golgeterski niz (15 golova) nakon čega ga je kupio francuski prvoligaš Caen za dva i pol milijuna eura. Sa svojih 27 golova u dvije sezone Santini je bio najzaslužniji za ostanak Caena u društvu najboljih, da bi ovog ljeta stigao poziv Anderlechta koji silno želi vratiti titulu u Bruxelles. Belgijanci su Francuzima platili odštetu od tri milijuna eura i dobili sjajno pojačanje u borbi za naslov prvaka.

goal.hr