Fantastični Balotelli odveo Italiju u finale

Gdje je nestala Njemačka? U polufinalu kontra Italije strašni 'elf' nije bio niti sjena one momčadi koja je bila jedna od najvećih pretendenata na kontinentalni naslov. Talijani su Nijemce nadvisili u svim važnijim elementima igre; bili su bolji u golovima, udarcima na gol, angažmanu, skoku, duelu, trci... Najpoštenije bi bilo kazati kako je Italija pregazila Njemačku i savršeno zasluženo ušla u finale Eura 2012.

Junak pobjede 'azzurra' svakako je bio zločesti dečko svjetskog nogometa, mladi Mario Balotelli koji je dvaput matirao Manuela Neuera, još nekoliko puta izborio izvrsne prilike za pogotke i bio opća opasnost po nesigurnu obranu 'elfa'.

Štoviše, prema viđenome Njemačka je lako mogla primiti i duplo više golova, samo da su Claudio Marchisio i Antonio Di Natale bili iole koncentriraniji u vrijeme kad je Njemačka sve karte bacila na napad i ostavljala talijanskim napadačima nevjerojatno puno prostora ispred svog golmana.

S druge strane, dobri stari Gianluigi Buffon obranio je ono malo pokušaja Nijemaca koji su se najblaže rečeno obrukali u toj utakmici.

Gol Mesuta Özila s bijele točke u drugoj minuti sudačke nadoknade nije nikako promijenilo fantastičan dojam 'azzurra'. Njemačka, uz dužno poštovanje prema prikazanoj igri i uspjesima do polufinala, nije zaslužila finale i borbu za pokal.

Italija će tako igrati novu utakmicu protiv Španjolaca; ona prva u borbi po skupinama završila je s miroljubivih 1:1, i u nedjelju valja očekivati vatromet nogometnog umijeća.

Ako će Italija moći ponoviti igru kao protiv Njemačke, onda će se branitelji naslova morati jako potruditi ukoliko žele i drugi put za redom biti prvaci Europe.

tportal.hr