FOTO/VIDEO  Evra se zamalo potukao s trenerom, Henry potjeran

Kaos u kampu francuske nogometne reprezentacije iz dana u dan je sve veći i sve više izlazi na vidjelo. Nakon protjerivanja Nicolasa Anelke iz reprezentacije, ostavke čelnika saveza, svađe izbornika Domenecha sa svima oko sebe, štrajka reprezentativaca i potrage za izdajicama u vlastitim redovima, pojavio se i uznemirujući video s treninga reprezentacije piše 24sata.hr.

Na njemu se vidi kako pomoćni trener nasrće na kapetana Patricea Evru vrlo žustro mu pokušavajući nešto objasniti. Veći sukob 'galskih pijetlova' spriječio je toliko osporavani Raymond Domenech koji je na stranu odvukao Roberta Douvernea, trenera zaduženog za fizičku pripremu kojeg je kapetan dan prije optužio za loša izdanja Francuske na SP-u.
No niti tu nije kraj igrama bez granica u francuskim redovima. Paralelno s pripremama za vjerojatno posljednju utakmicu na prvenstvu traje i potraga za glavnim krivcima za razdor. 'Grah je pao' na najiskusnije, a otkrio ih je glavni tajnik saveza.
- Tri ili četiri lidera reprezentacije zaslužni su za našu sramotu. Natjerali su ostatak momčadi za sobom u štrajk. To su William Gallas, Eric Abidal i Thierry Henry. To su igrači koji više nikad neće zaigrati za Francusku na SP-u, skupa sa svojim prijateljem Anelkom - oštar je tajnik koji je tako najavio da spomenutu četvorku nikad više nećemo gledati u dresu reprezentacije. O svemu je progovorio i izbornik, i to vrlo grubo i bezobrazno.

- Učinio sam sve što sam mogao da ih uvjerim da je to što rade zastranjivanje, imbecilnost, glupost kakva nije viđena. Njihov štrajk je imbecilan - kaže najomraženiji izbornik u povijesti te reprezentacije. Prema svemu sudeći današnja utakmica viceprvaka svijeta i nekada ugledne nogometne sile označit će kraj jedne sramotne ere 'smiješnog neznalice' kako Domenecha etiketiraju francuski mediji i legende poput Zidanea.

Piše: Alen Besedić 24sata.hr